Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nezmaři oslaví 40 let koncertem v Budějcích. Ožije také univerzitní kampus

Kulturní týden otevře v úterý 8. května univerzitní zavírák, na jehož programu se podíleli samotní studenti Jihočeské univerzity. V dalších dnech budou následovat především hudební představení. Jedním z nich je například koncert Nezmarů.

Úterý 8. května

Univerzitní zavírák - Kampus Jihočeské univerzity - úterý 17:00 - středa 22:00

Přijďte do kampusu zavřít letní semestr akademického roku. Pro návštěvníky je připaven open air koncert u kolejí, venkovní Laser Tag, překážkový běh Iron student, silent disco v Bobíku, kinematograf, Gastrofestival, Good bye Party a zajímavé přednášky. Na organizaci Univerzitního Zavíráku se podílejí sami studenti a vstup na všechny akce je zdarma. 

Divadlo Zropuch - Addis a Pepa - Horká vana - 19:30

Divadlo Zropuch uvede svou první autorskou hru, kterou na rok a dva měsíce uložilo k ledu. Kdo zná příběh Addise a Pepy, jistě si ho rád přijde prožít znovu a kdo ne, nudit se nebude a ještě si odnesete i nějaký ten dárek. Vstupné je dobrovolné.

Středa 9. května

Písničkáři z Budějc vol.18 - mcFabrika - 19:00

Písničkáři z Budějc pokračuje po osmnácté a všichni jsou srdečně zváni. Originální autorská tvorba písničkářů a menších hudebních uskupení v klubovém prostředí MC Fabrika pobaví. Tentokrát zahrají a zazpívají budějcký pouliční muzikant a cestovatel Honza Janda, který představí svou starší i zbrusu novou tvorbu tématicky se točící kolem života a žen, Dante Písničkář neboli kytarista, textař, zpěvák, hráč na klávesové nástroje, baskytaru ale i redaktor, moderátor a publicista. Další bude René Souček hrající autorskou tvorbu na kytaru a poslední dobou i na ukulele, ale umělců se představí mnohem víc.

Čtvrtek 10. května

Nezmaři 40. výročí - Metropol - Velký společenský sál - 19:00

Během koncertu zazní písničky od počátku skupiny až po současnost. Diváci uslyší například Ráno bylo stejný, Bodláky ve vlasech, Musíš jít dál, Písek, Růže, samozřejmě nebudou chybět ani další písně ze všech 14 CD kapely. Díky videoprojekci posluchači uvidí i spoustu fotografií spojených s historií Nezmarů. Přijdou zahrát a zazpívat bývalí členové Pavlína Jíšová, Lenka Slabá, Jarda Matějů, Luboš Hrdlička a další a na jevišti se objeví i pár speciálních hostů.

Autoři | Foto Facebook Nezmaři

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, představení, Pavlína Jíšová, René Souček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nezmaři oslaví 40 let koncertem v Budějcích. Ožije také univerzitní kampus  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.