Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ceny Jihočeské Thálie 2017 jsou rozdány. Divácky nejoblíbenější inscenací je Trubadúr

Již jedenadvacáté udělování cen Jihočeské Thálie za nejlepší výkony umělců v inscenacích, které měly svoji premiéru v minulém roce, jsou rozdány. Slavnostní předání, které se neslo v duchu amerických Oscarů, měla v režii nová umělecká šéfka činohry Martina Schlegelová.

Kromě Jihočeské Thálie byly hercům v neděli 6. května rozdány také ceny Stanislavy Součkové a Karla Rodena za operní, činoherní a baletní jevištní výkony a ceny Arnoštky a Matěje Kopeckých, které putovaly do rukou herců Malého divadla. Ocenění a sošku z keramické dílny českokrumlovské akademické sochařky Stanislavy Konvalinkové a finanční odměnu Nadačního fondu Jihočeského divadla získali také divácky nejoblíbenější umělkyně a umělec.

Držiteli Jihočeské Thálie 2017 se stali v oboru balet Barbora Coufalová a István Varga, v oboru činohra Daniela Bambasová a Tomáš Havlínek, v oboru opera Marie Fajtová a Alexandr Beň a za role v inscenacích souboru Malého divadla pak Denisa Posekaná a František Hnilička.


Soška z keramické dílny českokrumlovské akademické sochařky Stanislavy Konvalinkové.

Cenu za nejoblíbenější inscenaci roku 2017 udělili diváci opeře Trubadúr v režii uměleckého šéfa opery Jihočeského divadla Tomáše Studeného, v níž roli Leonory ztvárnila Yukiko Kinjo, kterou také diváci zvolili nejoblíbenější umělkyní. Nejoblíbenějším umělcem Jihočeského divadla se za uplynulý rok stal Paolo Lardizzone. Divácké ankety se zúčastnilo 445 hlasujících. 

Předání cen proběhlo v rámci samostatného večerního programu v režii nové umělecké šéfky činohry Jihočeského divadla Martiny Schlegelové. Večer inspirovaný předáváním Oscarů s hudebními vstupy z filmového světa, kterým provázeli nováčci činohry Tomáš Kobr a Dan Kranich, sklidil u přítomných diváků i oceněných úspěch a ukončil první ročník divadelního festivalu Sonda – To nejlepší z vašeho divadla.

Autoři

Štítky Jihočeská Thálie, Jihočeské divadlo, ocenění, divadlo, herci, Ceny Oscar, opera, Karel Roden, Matěj Kopecký, Stanislava Součková, Metzlův dům, István Varga, Daniela Bambasová, Cena Thálie, Tomáš Kobr, Arnoštka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny Jihočeské Thálie 2017 jsou rozdány. Divácky nejoblíbenější inscenací je Trubadúr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.