Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeské divadlo opět ocení své nejlepší a nejoblíbenější herce za uplynulou sezonu

Jako každoročně budou i letos v rámci Jihočeské Thálie oceněni nejlepší a nejoblíbenější umělci Jihočeského divadla za výkony v inscenacích, které měly svoji premiéru v roce 2017. Předávání proběhne v neděli 6. května v budově divadla.

„Hlasování proběhne opět ve dvou rovinách. Umělecké výkony v jednotlivých oborech budou hodnotit odborné komise. Členové těchto porot sestavených z řad novinářů, umělců i osobností činných v oblasti kultury budou udělovat ceny Stanislavy Součkové a Karla Rodena za operní, činoherní a baletní jevištní výkony a ceny Arnoštky a Matěje Kopeckých za jevištní výkony herců Malého divadla,“ uvedla Věra Ernstová z Jihočeského divadla. 

Souběžně pak diváci zvolí nejoblíbenějšího umělce, umělkyni a inscenaci roku. Hlasovalo se do středy 2. května pomocí hlasovacích lístků nebo elektronického formuláře. Všechny řádně vyplněné lístky budou slosovány a vítěz získá dvě vstupenky na představení do Jihočeského divadla či na Otáčivé hlediště v Českém Krumlově.

Ocenění umělci dostanou sošku z keramické dílny českokrumlovské akademické sochařky Stanislavy Konvalinkové, ale také finanční odměnu Nadačního fondu Jihočeského divadla.

„V letošním roce připravuje slavnostní večer soubor činohry v režii nové umělecké šéfky Martiny Schlegelové. Diváci se mohou těšit na živou hudbu inspirovanou světem filmu. Mezi interprety se objeví Tereza Vítů, Viktor Limra nebo Tomáš Havlínka. Diváci večera se také jako první dozví řadu šokujících informací z kuloárů Jihočeského divadla,“ prozradila Ernstová.

Předávání cen Jihočeská Thálie 2017 proběhne v neděli 6. května v historické budově Jihočeského divadla. Letos bude vyhlašování poprvé uvedeno v rámci festivalu Sonda, který představí to nejlepší z divadla. Právě tento slavnostní večer tak bude pomyslnou tečkou za celou sezonou.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihočeská Thálie, Jihočeské divadlo, ocenění, divadlo, Karel Roden, Stanislava Součková, Matěj Kopecký, herec, Viktor Limr, Tereza Vítů, Arnoštka, Metzlův dům, Český Krumlov, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo opět ocení své nejlepší a nejoblíbenější herce za uplynulou sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.