Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Osvěží vás jarní koncert, kino i divadlo

V nezvykle teplém dubnu možná oceníte osvěžení v podobě netradičního divadelního představení Lajka vzhůru letí v Malém divadle. Nebo raději zavítáte do klimatizovaného kinosálu? Určitě neuděláte chybu, když půjdete na film Avengers: Infinity War.

Úterý 1. května

Lajka vzhůru letí – Malé divadlo – 18:30

„Psí vesmírná odysea“ určitě není něco, co byste v divadle viděli každý den. Loni tomu bylo 60 let, co pes Lajka vylétl na oběžnou dráhu Země, a to si určitě zaslouží připomínku, třeba v podobě dojemného divadelního příběhu pro děti. Není to však příběh se šťastným koncem a inscenace chce dětem přiblížit atmosféru Studené války i téma zodpovědnosti za naše vlastní jednání. V hlavní roli pes a vesmírná raketa.

Mrkněte na fotky.

Středa 2. května

Avengers: Infinity War – Multikino CineStar

Kdo alespoň trochu sleduje filmový vesmír studia Marvel, určitě tuší, že nejnovější film s podtitulem Infinity War bude opravdu velký. Konečně totiž dostane hlavní slovo záporák Thanos, který už dlouho dráždí fantazii diváků, a navíc se tu kromě původních i nových Avengers předvedou taky Strážci Galaxie, Doctor Strange a další postavy. To si nemůžete nechat ujít! Promítá CineStar Čtyři Dvory i IGY.

Podívejte se na trailer:

Čtvrtek 3. května

Jarní koncert s dětskými sbory – Metropol – Divadelní sál – 19:00

Jihočeská filharmonie si připravila koncert s třemi dětskými sbory: Canzonetta, Vox Novus a Canzona. Pěvecký sbor Canzonetta působí od roku 1997 při Základní škole a Základní umělecké škole Bezdrevská 3, ale založen byl již roku 1988 při Domu dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Při zájezdu Canzonetty do makedonského Ohridu v roce 2012 improvizačně vznikl ženský pěvecký sbor Vox Novus a ihned zaznamenal úspěch. A Canzona je komorní sbor tvořený bývalými členy Canzonetty. Společnou sbormistryní je Petra Nová.

Autoři | Foto www.jihoceskedivadlo.cz

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Lajka, Avengers: Infinity War, kino, Metzlův dům, studená válka, Cinestar, divadelní představení, Země, Marvel, Stephen Strange

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Osvěží vás jarní koncert, kino i divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.