Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dracula se chystá do budějcké Budvar arény

Muzikál Karla Svobody, Zdeňka Borovce a Richarda Hese Dracula se chystá do Českých Budějovic. Muzikál, který během čtyř let vidělo rekordních 1,2 milionu lidí, vidění bude 5. ledna příštího roku v Budvar aréně.

V muzikálu se rozvíjí mystický příběh hraběte Draculy plný romantiky, strachu, ale i nekonečné lásky. Jeho děj prochází mnoha staletími od tragických momentů, kdy touha po moci zničí Draculovo pozemské bytí a prokletí z něho učiní navěky po krvi toužícího vampýra. Během dlouhého času se jeho myšlenky a názory na svět mění. Z krvelačného válečníka se stává sarkastický filosof. Jeho příběh pokračuje přes naší současnost a končí v přesně neurčené budoucnosti. Představení plné kouzel, lásky a krvavých soubojů je vrcholem české muzikálové produkce.

Toto uvedení Draculy je samozřejmě postaveno v první řadě na dnes již legendární hudbě a libretu, dále se producenti rozhodli co nejvíce přiblížit původnímu obsazení z Kongresového centra v Praze. Pilířem výpravy pak bude scéna Daniela Dvořáka a kostýmy Romana Šolce, které diváci znají z uvedení tohoto muzikálu v divadle Hybernia. Výprava bude rozšířena a obohacena o nové moderní prvky, jako jsou například projekce.

Muzikál Dracula vidělo v Paláci kultury, nyní Kongresové centrum, v letech 1995 až 1998 rekordních 1,2 milionu diváků, což je dosud nevídaný a nepřekonaný český muzikálový rekord. Následně byl uveden na Slovensku, v jihokorejském Soulu, v Polsku, Německu, Rusku, Belgii nebo v Lichtenštejnsku.

Krátce se v původním nastudování, ale v novém obsazení, vrátil do Kongresového centra v roce 2003, v novějším nastudování, z něhož nyní vychází, byl pak uveden v letech 2009 až 2011 v divadle Hybernia.

A obsazení je hvězdné: Dracula – Daniel Hůlka, Lorraine – Leona Machálková, 
Adriana/Sandra – Kamila Nývltová, Šašek, sluha, profesor – Tomáš Trapl, Steven – Josef Vágner.

Tisková zpráva

Štítky kultura, Dracula, Budvar aréna, České Budějovice, muzikál, Daniel Hůlka, kongresové centrum, Karel Svoboda, Zdeněk Borovec, Daniel Dvořák, ostrov Irsko, Josef Vágner, Leona Machálková, Kamila Nývltová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dracula se chystá do budějcké Budvar arény  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.