Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Je libo metal, nebo trochu poetiky?

V pátek 30. března k nám na jih zavítají legendy tvrdší muziky, ale i mladí a nadějní muzikanti: Arakain za doprovodu Seven, Mirai spolu s Poetikou. V sobotu 31. března si pak můžete užít dokonce celé odpoledne nabité kvalitní muzikou díky finále Spark Fresh Blood.

Pátek 30. března 

Arakain, předkapela Seven – Runway Night – 19:00

Kdo by neznal českou legendu Arakain? Také tihle metaloví mazáci se na jaře vypravili na turné, aby oblažili své fanoušky poctivou tvrdou muzikou. Kapela funguje už od roku 1982, momentálně ve složení Honza Toužimský, Jiří Urban, Mirek Mach, Zdeněk Kub a Lukáš Doxa Doksanský. Kapela Seven je českobudějovická banda hrající metal-progressive.

Mirai & Poetika – Tour 2018 – KD Vltava – 20:00

Kulturák na Vltavě rozparádí dvojkoncert kapel Mirai a Poetika. Obě kapely spojuje to, že jsou mladé, jejich hvězda stoupá strmě vzhůru a loni vydaly novou desku. Na společném turné jsou už od loňského podzimu, takže budou už parádně sehraní a připravení zahrát vám pecky, které znáte, i které ještě neznáte!

Sobota 31. března

Traktor Spark Fresh Blood – BB Centre Gerbera – 12:30

Přijďte si poslechnout finalisty soutěže českých a slovenských kapel Spark Fresh Blood! Od 21 hodin zahraje kapela Traktor, ale kromě toho můžete celé odpoledne sledovat výkony šesti finalistů, které si vybrali sami fanoušci: Born This Way, Pawnshop, Meresiew, Dying Passion, Horrible Creatures a Embrace the Darkness. Ve finále se hraje o dvě hlavní ceny: Cenu Sparku a Hlas lidu. Tak přijďte rozhodnout!

Neděle 1. dubna

Ektomorf (HUN) + support – mcFabrika – 18:00

Ani o Velikonoční neděli nemusíte sedět doma. Zajděte třeba do Fabriky na maďarskou návštěvu jménem Ektomorf, která v Budějcích nehraje poprvé. Po novém albu a změnách v sestavě vás tahle thrashcore parta rozhodně překvapí. Doprovod na turné jim letos dělají Dead Horse Trauma z USA a němečtí Chakora.

Pondělí 2. dubna

Black Easter – Velbloud Music Bar – 20:00

Ve Velbloudu se žádné klidné svátky jara nekonají, místo toho vás čeká pořádný hudební nářez. Přijedou totiž belgické kapely Sons Of A Wanted Man a Slow Crush. Prvně jmenovaná je temná, post-black/hardcore/metalová záležitost a druhé je naopak zasněný hudební projekt s ženským vokálem. Doplní je domácí post-black metalový Daerrwin a nová místní kapela Dustborn, která hraje symphonic death/black metal. Že se v těch stylech už nevyznáte? Tak si to přijďte vychutnat naživo.

Autoři | Foto Facebook Kapela Mirai

Štítky kultura, tipy, koncert, hudba, divadlo, hudební skupina, Mirai, Seven Network, Spark, turné, Jan Toužimský, Jiří Urban, Zdeněk Kuba, Boží hod velikonoční, USA, Vltava, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Je libo metal, nebo trochu poetiky?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.