Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Českobudějovická kapela Strong Coffee a folkové trio McBerds pokřtí nová alba

Budějovický Velbloud zažije jedinečnou hudební noc mísící folk s funk-rockem. Na křest nových alb kapel Strong Coffee a McBerds můžete přijít už v pátek 30. března ve 20 hodin.

Více než rok seděli členové budějovické kapely Strong Coffee ve své zkušebně, kde hráli, jamovali, skládali a aranžovali. Výsledkem toho je nové album Mirror Image, nabité říznými kytarovými sóly, tanečními rytmy a spoustou „synťáků“. Texty se tématicky dotýkají hlavně moderní přetechnizované společnosti a několik písní neopomíjí samozřejmě ani ženy. Deska je kompletně Do it yourself (udělej si sám), protože si kluci chtěli pohlídat každičký zvukový detail. Kapela také zároveň zahraje svůj první koncert v nové sestavě s novým členem Mikulášem Čimburou na postu klávesových nástrojů.

Zatím si můžete poslechnout předpremiéru písně „Analogue“ z alba Mirror Image: 

Folkové trio McBerds, které také představí svou novou a zároveň první desku, toho stihlo za svou krátkou existenci už poměrně dost. V roce 2017 například získali cenu Českého rozhlasu na folkové soutěži Porta. Píseň Zálinský, kterou nahráli na Rádiu Proglas je už sedmý týden mezi dvacítkou nejhranějších písní a šestý týden v hitparádě Kolem se toč.

Repertoár této kapely stojí na pomezí mnoha hudebních žánrů. Je směsicí folku a jazzu s jemnými prvky latiny a irské tradiční hudby, se základem v českých a moravských lidových písních.

Poslechněte si také píseň Zálinský:

Dejte vědět, že přijdete a zjistěte více informací na facebookové události.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky koncert, křest alba, Strong Coffee, České Budějovice, hudební skupina, Český rozhlas, Radio Proglas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická kapela Strong Coffee a folkové trio McBerds pokřtí nová alba  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.