Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Febiofest nabídne v Metropolu životopisné hudební drama a jednu premiéru

Sedmý ročník Regionálních ozvěn Febiofest je za dveřmi. Budějcký Dům kultury Metropol se tak od úterý 27. března do středy 28. března stane lákadlem pro všechny filmové nadšence. A na jaké filmy se můžete tyto dva dny těšit? Festival nabídne norskou klasiku, italské drama nebo český dokument.

Pondělí 26. března

Paříž počká – 19:00  

Film vypráví o Anne, která žije ve stínu manžela, úspěšného filmového producenta. Ten se zajímá jen o svou práci. Její život nabere nečekaný spád, když se vydá na cestu z Cannes do Paříže s obchodním partnerem svého muže. Komediální road movie je pojata jako pouť za dobrým jídlem, vínem a radostí ze života.

Úterý 27. března

Studentské představení Paříž počká – 10:00

Jo Nesbø: Doktor Proktor a vana času – 17:00

Doktor Proktor se vrací do minulosti, aby mohl změnit nežádoucí současnost. Chce zabránit své milované Julliette, aby si vzala za manžela strašného Clauda Cliché. Shodou nešťastných okolností ale doktor Proktor zůstane uvězněný v historii a nutně potřebuje pomoc svých věrných přátel Lízy a Bulíka. Svižný příběh o cestování časem je adaptace již druhé knihy pro děti, kterou napsal známý norský spisovatel Jo Nesbø.

Nico – 20:00 

Nico je známá především jako múza Andyho Warhola a zpěvačka kultovní skupiny The Velvet Underground. Kromě toho byla také nesmlouvavá umělkyně s jasnou vizí. V posledním roce svého života se Nico vrací na hudební scénu a zároveň hledá cestu zpět ke svému synovi. Životopisné hudební drama ukazuje další tváře ikony šedesátých let a její znovuzrození jako umělkyně, matky i živé osoby za legendou.

Středa 28. března

Archa stínů a světel – 17:00

Martin a Osa Johnsonovi byli dokumentární průkopníci, kteří v době počátků kinematografie s nasazením vlastního života natáčeli nedotčenou africkou divočinu. Debut Jana Svatoše vypráví příběh o lásce na první pohled a o odvaze čelit nástrahám neprobádaných končin, ale i společenským předsudkům a uměleckým konvencím. Film využívá originální archivní záběry, které dosud nebyly zveřejněny.

Foxtrot – 20:00

Zámožný telavivský pár se dozvídá, že jejich syn zemřel při výkonu vojenské služby. Snímek Foxtrot v retrospektivě ukazuje, co přesně mladý muž spolu s dalšími čtyřmi vojáky zažil na příhraničním kontrolním stanovišti. V závěru se děj stáčí opět k rodičům, šest měsíců poté. Realistické drama vyvolalo silnou kritiku izraelské vlády, při níž byli tvůrci obviněni z protiizraelských postojů. 

Autoři

Štítky Febiofest, Regionální ozvěny Febiofestu, České Budějovice, film, program, Dům kultury Metropol, Paříž, premiéra, Andy Warhol, Jo Nesbø, Osa Johnson, Jan Svatoš, Cannes, The Velvet Underground, kinematografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Febiofest nabídne v Metropolu životopisné hudební drama a jednu premiéru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.