Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Vypravte se až na Měsíc

Jaro je tu a komu nestačí procházet se po Stromovce, může zamířit až na Měsíc. Tam vás zavede opera v podání Pasovského divadla. Ze Stromovky můžete ale taky zamířit do K2 na westernovou párty, nebo do klubu Fabrika na neotřelou místní kapelu Mons Pubis.

Úterý 13. března

Svět na Měsíci – Jihočeské divadlo – 19:00

Nenechte si ujít netradiční návštěvu Landestheater Niederbayern Pasov v Českých Budějovicích. Téměř dvě stě let před prvním přistáním na Měsíci přenesl svou operu do tohoto neznámého světa Joseph Haydn. Svět na Měsíci byl poprvé uveden roku 1777. Sedm postav se v ní zaplétá do milostných vztahů a intrik. Komedie dell’arte spolu s hudbou raného klasicismu byla převedena do moderního vizuálního stylu.

Více o hře zde.

Středa 14. března

Tělocvikářská jarní – Wild west – K2 – 21:00

Už tradiční párty tentokrát na téma western. A není od věci přijít v super kostýmu, protože ten nejlepší vyhraje finanční odměnu! Tělocvikářský mejdan v klubu K2 bude pod taktovkou DJ Čechti.

Čtvrtek 15. března

Mons Pubis – Křest CD Libová Bokovka – mcFabrika – 19:00

Budějcká alternativně rocková kapela Mons Pubis konečně po dvou letech snažení dala dohromady 11 nových songů na album Libová Bokovka. Křest proběhne v půlce března ve Fabrice a potom s ním kapela objede i další města včetně Bratislavy. Skupina Mons Pubis poprvé vystoupila na Folk a Country festivalu Hutě 2005 a od té doby baví posluchače svou bezprostředností a vervou.

Libové ukázky z nového alba zde.

Autoři | Foto operaplus.cz

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Stromovka, Měsíc, hudební skupina, Joseph Haydn, Jihočeské divadlo, opera, továrna, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Vypravte se až na Měsíc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.