Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Období mezi dvěma válkami připomene výstava Košická moderna. Slavnostně ji zahájí vernisáž

Výstavu Košické moderny slavnostně zahájí vernisáž, která se uskuteční v sobotu 17. března v západním sále Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou. Výstava meziválečného umění pak bude k vidění až do 27. května a má připomenout sto let od vzniku Československé republiky.

Výstava Košická moderna - kontexty meziválečného umění je připravována ve spolupráci s Východoslovenskou galerií v Košicích. A k jejímu slavnostnímu otevřění jsou návštěvníci zváni na sobotu 17. března od 15 hodin do Zámecké jízdárny .

„Obdobná instalace již proběhla v hlavním městě Slovenska Bratislavě a polském Krakově. Nyní máme tu čest výstavu vidět i v Zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou,“ uvedl kurátov výstavy David Kubec.

Představena budou umělecká díla z dvacátých let 20. století z metropole východního Slovenska, kde se po vzniku Československé republiky z důvodu vhodných podmínek pro vlastní tvorbu shromažďovala řada domácích i zahraničních osobností. Výstava připomene výročí sto let od vzniku Československé republiky.

Výstava bude k vidění denně od 18. března do 27. května vždy od 9 do 18 hodin.

Více na facebookových stránkách galerie.

Autoři

Štítky Alšova jihočeská galerie, Hluboká nad Vltavou, výstava, vernisáž, umění, moderna, Československo, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Slovensko, Východoslovenská galerie, válka, Bratislava, Krakov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Období mezi dvěma válkami připomene výstava Košická moderna. Slavnostně ji zahájí vernisáž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.