Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Pračlověk, jeskyně a bubeníci. To vše bavilo malé návštěvníky v budějckém multikině

Pračlověk a jeskyně byli hlavními tématy únorové Dětské neděle v multikině CineStar Čtyři Dvory v Českých Budějovicích. Program tradiční akce bavil nejen malé návštěvníky a nenudil se ani jejich dospělý doprovod. Všechno načali budějčtí bubeníci, třešničkou na dortu pak byla předpremiéra rodinného animovaného filmu Pračlověk.

Děti i jejich dospělý doprovod se seznámily s první objevenou jeskyní v Čechách, první jeskyní zpřístupněnou široké veřejnosti a také s největším českým zimovištěm netopýrů řasnatých, Chýnovskou jeskyní na Táborsku. Nejen díky maketě a spoustě fotografií, ale i prostřednictvím komiksu, který byl k vidění vůbec poprvé právě při Dětské neděli v CineStaru. S Chýnovskou jeskyní si návštěvníci multikina mohli i zasoutěžit formou kvízu. Ještě než se malí i velcí diváci pohodlně usadili do křesel, před sálem to rozjela při bubenickém vystoupení pětice žáků Základní umělecké školy na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích. A bubeníci ve věku od sedmi do dvanácti let sklidili od publika zasloužený potlesk.

Co by to bylo za akci v CineStaru, kdyby chyběla tradiční tombola. A ta tentokrát udělala radost několika dětem například nádhernou knihou plnou báječných fotografií s názvem Tajemný svět jeskyní anebo zajímavou encyklopedií Zpřístupněné jeskyně. Jeden ze šťastných malých výherců získal jazykový kurz, několik dalších pak pěkné batůžkové sáčky, volné vstupenky do Chýnovské jeskyně a další drobnosti. Výherce ve spolupráci s generální manažerkou českobudějovického multikina CineStar Čtyři Dvory Janou Soulkovou vylosoval vedoucí Správy Chýnovské jeskyně Karel Drbal, který zároveň zval k návštěvě nejstarší jeskyně v Čechách.

Ale to už se v sálu setmělo a na řadu přišlo promítání. Vyvrcholením Dětské neděle byla totiž předpremiéra rodinného animovaného filmu Pračlověk. A na ten se s chutí podívali malí i velcí návštěvníci.

Únorová Dětská neděle v CineStaru Čtyři Dvory

Pondělí, 26. února 2018, 19:09

Únorová Dětská neděle v CineStaru Čtyři Dvory
Únorová Dětská neděle v CineStaru Čtyři Dvory

Autoři | Foto Jan Luxík, Yvetta Chmelová

Štítky Cinestar, Dětská neděle, multikino, Chýnovská jeskyně, Pračlověk, jeskyně, České Budějovice, Česko, Karel Drbal, okres Tábor, vývoj člověka, animovaný film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pračlověk, jeskyně a bubeníci. To vše bavilo malé návštěvníky v budějckém multikině  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.