Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Horkýže to zase slíže ve Slavii

V první půlce týdne si můžete užít nevšední divadlo v podání studentů ZUŠ i absolventů hereckých kurzů. A už samotný název dalšího divadelního večera vám může napovědět, že nepůjde o žádnou klasiku – „Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská“. Kromě toho to rozparádí kapela Horkýže Slíže a bude to jeden z posledních velkých mejdanů v klubu Slavie.

Úterý 20. února

Bavit vás na divadelních prknech nemusí jen profesionálové, ale i amatéři! Poznejte něco trochu jiného.

Smrt klepe na dveře – SUD – studentské universitní divadlo – 19:30

V SUDu vystoupí studenti ZUŠ Bohuslava Jeremiáše s černou komedií, která je koláží několika etud z pera Woodyho Allena. Už to je jistota, že se budete smát a zamýšlet nad smrtí se stejnou chutí.
Protože, co si budeme namlouvat, stejně čeká na každého z nás…

Koorzování – Studiová scéna Na Půdě – 18:00

Zajímáte se o práci Ateliéru 3D? Přijďte se podívat na jeho „produkty“, konkrétně na frekventanty hereckých a muzikálových kurzů 2017/ 2018 pod vedením Jiřího Untermüllera. Prostor dostanou i diváci.

Mrkněte sem.

Středa 21. února

Jihočeská filharmonie & Jiří Bárta

Ve středu a ve čtvrtek od 19 hodin spojí na jevišti hudební síly Jihočeská filharmonie s Jiřím Bártou hrajícím na violoncello. Bárta patří mezi evropskou hudební špičku již od 90. let minulého století a vystupuje po celém světě. Program: Daniel Skála: Vrstvení, Edouard Lalo: Koncert pro violoncello a orchestr d moll, Guillaume Lekeu: Adagio pro smyčce, Bohuslav Martinů: Symfonietta La Jolla.

Více na webu filharmonie.

Čtvrtek 22. února

Husák nebo Horkýže? A nebo obojí? Užijte si večer nespoutané zábavy!

Luboš Balák: Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská – Metropol – Divadelní sál – 19:00

Gustáv Husák a Věra Čáslavská, to jsou dvě zcela odlišné osobnosti jedné doby. Nečekejte ale divácky náročné drama o komunismu, tohle představení je groteska a Husák je v ní komikem. Prostě něco, co tu ještě nebylo! Hrají: Tomáš Matonoha, Tomáš Měcháček / Vladimír Polívka. Režie: Luboš Balák.

Horkýže Slíže – klub Slavie – 20:00

Tradičně v klubu Slavie vystoupí kultovní slovenská rocková kapela z Nitry, která je v Čechách stejně oblíbená jako ve své vlasti. Svým jedinečným hudebním stylem a peprnými texty nás oblažuje už od roku 1992. A rozhodně nestárne!

Víte, co vás čeká?

Autoři | Foto Facebook Horkýže Slíže

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Gustáv Husák, Věra Čáslavská, Jiří Bárta, Woody Allen, Bohuslav Jeremiáš, Luboš Balák, hudební skupina, Bohuslav Martinů, Édouard Lalo, Guillaume Lekeu, Tomáš Matonoha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Horkýže to zase slíže ve Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.