Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Karel Gott a Miro Žbirka zazpívají na plese v Budějcích

Pokud jste sehnali lístky na Ples Budějovického Budvaru, určitě víte, že vás čeká špičkový hudební program: Karel Gott, Miro Žbirka, Josef Laufer, ABBA World Revival a Metroklub. Pokud ale radši zamíříte do klubu na nějaký ten pořádný koncert, můžete si vybírat z kapel jako Debustrol nebo Meresiew.

Pátek 16. 2.

Debustrol, Circus Brothers a Dezert of the Day

Velbloud Music Bar pořádá dvojkoncert od 20 hodin: Circus Brothers je sedmičlenná kapela kombinující balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house, jejíž hvězda na české scéně divoce stoupá; Dezert of the Day hraje svižný punkrock a působí na hudební scéně docela krátce.

A v klubu Fabrika to ve 20:00 rozjede thrash-metalová kapela Debustrol, která Budějce navštíví v rámci Winter Bloody Tour 2018. Speciálním hostem bude Vihar.

Malá hudební ochutnávka z repertoáru Debustrolu:

Sobota 17. února

Ples Budějovického Budvaru a koncert Meresiew

Ples Budějovického Budvaru vás čeká od 20 hodin v Metropolu. Tradiční společenský večer nebude mít na programu nikoho menšího, než je Karel Gott, Miro Žbirka, Josef Laufer, ABBA World Revival a Metroklub.

Další drsnou hudební akci chystá na sobotu Velbloud Music Bar od 20:30, a to koncert táborské party Meresiew, která letos v dubnu slaví 10 let své existence. Kromě nich vystoupí taky My Hard Lesson, taktéž z Tábora, kteří večer odstartují se svým melodic hardcore.

Podívejte se na koncert Meresiew v K2 před rokem: 

Neděle 18. února

Zlatovláska – Divadlo U Kapličky – 15:00

Další pohádková klasika, která vám zpříjemní víkendový rodinný program. Divadelní spolek J. K. Tyl zpracoval klasickou pohádku Zlatovláska na motivy Karla Jaromíra Erbena. Představení režírované A. Vitáčkovou je kombinováno s černým divadlem a loutkami. Vhodné i pro nejmenší.

Pondělí 19. února

Mikádo – Metropol – Divadelní sál – 19:00

Podělí si můžete zpříjemnit britskou operetou, která měla premiéru před více než 130 lety. Příběh se sice odehrává v Japonsku, reflektuje však poměry ve steré Anglii i dnešní Evropě. Můžete si být jisti, že vás čeká suchý britský humor, stejně inteligentní jako černý. Přeložil Michael Žantovský. Hudební nastudování: Jan Bubák, režie: Dominik Beneš.

Podívejte se na fotky z představení.

Autoři | Foto Facebook Karla Gotta

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Karel Gott, Miroslav Žbirka, hudební skupina, České Budějovice, Budějovický Budvar, Josef Laufer, ABBA, ples, Karel Jaromír Erben, Michael Žantovský, Jan Bubák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Karel Gott a Miro Žbirka zazpívají na plese v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.