Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Masopustní veselí vrcholí, tradice pak vystřídají brazilské rytmy a Malina Brothers

Chcete zažít ten pravý Masopust? Není problém. V centru města opět proběhne průvod masek, koleda, folklorní vystoupení i ochutnávka masopustních dobrot. Na Valentýna můžete zajít třeba na koncert Malina Brothers či kapely Smutný Karel, nebo se inspirujte pro svůj romantický večer v našich Valentýnských kulturních tipech.

Úterý 13. února

Masopust 2018 – České Budějovice – 15:45

Přijďte se pobavit na 28. tradiční masopustní koledu v centru města. Od 15:45 vyrazí masopustní průvod od Slavie a v 16:30 proběhne žehnání koledy. Následuje koledování na náměstí, masopustní veselí v kulturním domě Slavie a další doprovodné akce. Vystoupí Mládenecká koleda z Doudleb a její maškarádi, mečové koledy Jihočeský soubor písní a tanců Úsvit a jejich doprovod, dětská koleda z Ločenic, koledníci folklorní soubor Furiant, dětský folklorní soubor Úsviťáček a Malý Furiant, doudlebští dělostřelci a dechová hudba Šumavanka.

Více na stránkách města.

Středa 14. února

Malina Brothers – Metropol – Malá scéna – 19:00

Malina Brothers, tedy banjista Luboš Malina, kytarista Pavel Malina, houslista Josef Malina a kontrabasista Pavel Peroutka, vznikli cca v roce 2010 při pravidelném vánočním jamování. Jejich repertoár tvoří například písně Krise Kristoffersona, které později nazpíval Wabi Daněk. Kapela už má na svém kontě i dvě alba, z nichž to druhé doplnil americký hráč na foukací harmoniku Charlie McCoy.

Mrkněte na „Maliny“:

Pokud hledáte valentýnský program, studentský klub Kampa pořádá Valentýnskou párty s kapelou Smutný Karel, a to od 21 hodin.

Čtvrtek 15. února

Brazilský večer – Jihočeská filharmonie – Metropol – Divadelní sál – 19:00

Jihočeská filharmonie vás tentokrát hodlá překvapit netradičním orchestrálním pojetím brazilské hudby. Na repertoáru tohoto večera spolupracovala česko-slovensko-brazilská trojice hudebníků: místní zpěvačka Lenka Novotná, slovenský kytarista Juraj Holoda a brazilský jazzový bubeník Di Stéffano z Rio de Janeira. Koncert v rytmech samby, bossa novy a world music vám v doprovodu filharmonie zahraje kromě prvních dvou zmíněných hudebníků Mexičan Omar Rojas na bicí.

Více o koncertu zde.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Masopust, oslavy, průvod, masky, tradice, Valentýn, brazilská hudba, vánoční koledy, Luboš Malina, hudební skupina, Den svatého Valentýna, koncert, maska, Charlie McCoy, České Budějovice, Wabi Daněk, Pavel Peroutka, Doudleby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Masopustní veselí vrcholí, tradice pak vystřídají brazilské rytmy a Malina Brothers  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.