Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Tři jedinečné plesy doplní Maximum Power kapely Monkey Business

​V pátek a v sobotu proběhnou plesy, na kterých nesmíte chybět: Ples Jihočeské univerzity, Svíčkový ples a Jihočeský ples. V sobotu navíc proběhnou dva super koncerty v rámci dvou letošních tour: Monkey Business a Svlékni tmu.

Pátek 9. února

Ples Jihočeské univerzity a Svíčkový ples

Metropol bude hostit již XXV. Reprezentační ples Jihočeské univerzity. Hlavní hvězdou večera bude světově proslulý ABBA World Revival. Těšit se můžete na skvělá předtančení, Swing Trio Avalon a další program, který organizátoři dopředu neprozradili. Večerem bude provázet zpěvák a moderátor Jan Smigmator.

V kulturním domě Slavie proběhne Svíčkový ples, který obnovuje oblíbenou tradici plesu při svíčkách. Tentokrát vám k tanci bude hrát skupina City Band.

Oba plesy oficiálně začínají ve 20 hodin.

Sobota 10. února

Monkey Business a Svlékni tmu tour 2018

Další z plesových večerů vás čeká v sobotu od 19:30 hodin na Výstavišti. Na Jihočeském plese vystoupí Jihočeská filharmonie, Jan Kopečný s kapelou, Josef Laufer a Fordance Orchestra.

V rámci druhého ročníku česko-slovenského turné labelu Epidemie Records vás čeká trojice kapel Dying Passion (jedna z největších českých metalových stálic ze Šumperka), Between The Planets (pražské groove/metal/ambient trio) a Elbe (post-rockový projekt Standy Jelínka a Martina Peřiny). Přijďte ve 20 hodin do mcFabrika.

Vrcholem týdne bude koncert kapely Monkey Business v klubu Slavie. Nezkrotná česká kapela vyráží na klubové turné Maximum Power 2018 a vás čeká maximální nářez! Start je ve 21 hodin.

Navnaďte se klasickým hitem My Friends od Monkey Business.

Neděle 11. února

Sněhurka v Malém divadle od 15 hodin

Není snad nikoho, kdo by neznal pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslících. Na prknech Malého divadla ji uvádí Dětské studio pravidelně. Původní Sněhurka se objevila na filmových plátnech již v roce 1937 jako první celovečerní animovaný film z dílny Walta Disneye a její kvality tedy spolehlivě prověřil čas. A věděli jste, že námět filmu z roku 1937 pochází ze stejnojmenné broadwayské divadelní hry z roku 1912, která čerpala inspiraci z pohádky O Sněhurce bratří Grimmů? Historie téhle pohádky je tedy skutečně působivá.

Více v programu Malého divadla.

Pondělí 12. února

Hudební drama Její pastorkyňa – Leoš Janáček

Přesně před 100 lety bylo na vídeňské scéně uvedeno přelomové operní dílo Leoše Janáčka Její pastorkyňa. Cesta k úspěchu však nebyla ani trochu jednoduchá, opera se setkala s nepochopením. Příběh zamilované Jenůfky řeší partnerské i rodičovské vztahy, které v té době nebylo běžné rozebírat na divadelních prknech. V inscenaci pod vedením dirigenta Maria De Rose a režiséra Tomáše Studeného se můžete těšit na skvělé herecké výkony a v hlavní roli uvidíte Lucii Kašpárkovou. Kdy a kde? V DK Metropol od 19 hodin.

Prohlédněte si fotky z představení.

Autoři

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, ples, hudební skupina, Monkey Business, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Sněhurka, pohádka, Leoš Janáček, Jan Smigmator, ABBA, Metzlův dům, Jan Kopečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Tři jedinečné plesy doplní Maximum Power kapely Monkey Business  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.