Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava orchidejí se opět vrací do Jihočeského muzea. Tentokrát nabídne i doprovodný program

PR článek

Jihočeské muzeum opět pořádá tradiční a oblíbenou výstavu orchidejí, bromélií, sukulentů a jiných exotických rostlin, která bude k vidění od 16. do 25. února. Pro návštěvníky budou kromě expozice připraveny také dárky, pro školy zase doprovodný program. Ve čtvrtek 22. února můžete také navštívit Květinový workshop.

„Spojením atraktivních rostlin a drobného zvířectva se podařilo připravit v prostorách Jihočeského muzea aranžmá, které zaujme návštěvníky nejen vizuálně, ale také jedinečnou vůní stovek květů,“ říká garant výstavy Zdeněk Kletečka. Rostliny, kterým dominují kvetoucí orchideje, jsou aranžovány volně ve velkých skupinách nebo v příjemně nasvícených celoskleněných vitrínách.

Výstava je umístěna v hlavních výstavních sálech v přízemí muzea. K vidění budou orchideje, masožravé rostliny nebo strom s tillandsiemi.Prostor na dotazy bude i pro pěstitele orchidejí a kaktusů v připravené poradně, kde si budou moci návštěvníci rostliny také zakoupit. Expozici doplní informační panely o orchidejích vstavačích, které jsou sice méně pompézní, ale neméně krásné. Bohužel většina z nich patří mezi nejohroženější rostlinné druhy u nás.

Kromě toho, že na výstavě budou krásné orchideje přímo k zakoupení, lidé je mohou získat i zdarma. Každý tisící návštěvník totiž obdrží jako dárek nejen orchidej, ale i dárkovou tašku s přípravky pro snazší pěstování a péči.

Jihočeské muzeum si v rámci výstavy připravilo pro mateřské a základní školy doplňkový program. Děti se tak mohou zúčastnit výtvarné soutěže nebo vzdělávacího programu s názvem Svět orchidejí a sukulentů.

Výstava je pro veřejnost přístupná od 16. února do 25. února každý den (i v pondělí) vždy od 9:00 do 17:30 hodin. Základní vstupné je 60 korun, snížené 30 korun. Pokud vyrazíte s celou rodinou zaplatíte za vstup 120 korun.

Štítky výstava, orchideje, Jihočeské muzeum, vstavačovité, muzeum, rostliny, sukulent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava orchidejí se opět vrací do Jihočeského muzea. Tentokrát nabídne i doprovodný program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.