Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Ochutnejte hudební experimenty i klasiku v podobě cembala

Úterní večer nemůžete zamířit jinam než do klubu Velbloud. Už od šesti tam bude k poslechu série originálních hudebních projektů v žánrech od ambient/noise po punk/rock/indie. Pokud vás zajímá hlavně klasika, ve středu i ve čtvrtek zahraje s Jihočeskou filharmonií ruská cembalistka Anastasie Antonova.

Úterý 6. února

Noise-experimentální hudebníci a street punk ve Velbloud Music Baru

V úterý začne zajímavá série koncertů ve Velbloudu už v 18 hodin, a to trojicí noise-experimentálních hudebníků: Last King Of Poland (polský umělec Tomasz Ryszard Jurczak žijící v Chicagu), Limited Liability Sounds (polský ambient/experimentální skladatel a umělec Adam Mankowski) a Emerge (německý hudební experiment inspirovaný minimalismem).
Následovat bude od 20:30 taktéž trojkoncert Baretta Love (sedmdesátkový punk, rock a indie z Berlína), australského dua skinpin (noise punk a ženské bicí) a o lokální support se postará punková kapela Stárneš s novou sestavou a novým repertoárem.

Malá ochutnávka od Baretta Love:

Středa 7. února

Jihočeská filharmonie & vítězka soutěže Pražské jaro

Od 19 hodin si můžete do Jihočeské filharmonie přijít poslechnout vítězku Pražského jara 2017, kterou se stala Anastasia Antonova, cembalistka a pianistka narozená v Moskvě v roce 1990. Talentovaná mladá hudebnice pravidelně koncertuje v Rusku a za doprovodu Jihočeské filharmonie zahraje tento program: Leo Delibes: Le roi s´amuse, Emmanuel Chabrier: Habanera, Bohuslav Martinů: Koncert pro cembalo a orchestr, Camille Saint-Saëns: Symfonie č. 2 a moll, op. 55.

Čtvrtek 8. února

Představení Tennessee Williams: Skleněný zvěřinec

Divadelní sál Metropol přivítá na svých prknech Agenturu Harlekýn s divadelní hrou Skleněný zvěřinec. Komediální kus napsal proslulý americký autor a vložil do ní autobiografické prvky podané s láskou i nadsázkou. Příběh se točí kolem opuštěné matky Amandy, která svou snahou udržet své děti šťastné dělá víc škody než užitku. Postava jejího syna Toma je inspirovaná právě samotným autorem. Hrají: Simona Stašová, Jaromír Nosek, Filip Cíl Kamila Trnková, Andrea Daňková, Karel Heřmánek ml. a Adam Vacula. Režie Vladimír Strnisko.

Více informací zde.

Autoři | Foto Facebook Anastasia Antonova - Nokturno - Pražské jaro 2018

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, punk, experiment, Pražské jaro, EMERGE, Chicago, Tennessee Williams, Léo Delibes, Bohuslav Martinů, Emmanuel Chabrier, Simona Stašová, Karel Heřmánek, Jaromír Nosek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Ochutnejte hudební experimenty i klasiku v podobě cembala  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.