Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeské divadlo slaví úspěch. Svatopluk Sem byl nominován na celostátní Cenu Thálie

I tento rok má Jihočeské divadlo na udělování Cen Thálie své želízko v ohni. Je jím barytonista Svatopluk Sem, který je nominován za roli otce Germota v opeře La Traviata. Ta si svou premiéru odbyla 20. října v budějckém Metropolu a sbírá jak kladné odborné kritiky, tak i nadšené ohlasy diváků.

„Svatopluk Sem disponuje pružným, technicky skvěle vybaveným, sametově zabarveným barytonem, který vemlouvavě dokáže přesvědčovat a ukonejšit rozjitřené city. To ho přímo předurčuje k ztvárnění verdiovských otců, kteří pozorně vnímají problémy svých dětí. Tato vzácná vlastnost a herecká empatie mu umožnily mistrovsky ztvárnit nesnadnou rodičovskou roli Jiřího Germonta, který pečuje nejen o životní osudy svých dětí, ale dokáže se vcítit i do osobní tragédie zamilované pařížské kurtizány,“ ohodnotila sólistu odborná porota.

Ceny Thálie se udělují především za mimořádné umělecké výkony v uplynulém roce. Výroční ceny jsou udělovány ve čtyřech oborech: v činohře, v opeře, v baletu, pantomimě či jiném tanečnědramatickém žánru a v muzikálu, operetě či jiném hudebnědramatickém žánru.


Svatopluk Sem v opeře Giuseppe Verihy La Traviata.

Slavnostní vyhlášení jubilejních 25. Cen Thálie se bude konat v sobotu 24. března v pražském Národním divadle.

Diváci mohou stále ocenit soubor opery Jihočeského divadla v opeře La Traviata. Nejbližší reprízy jsou na programu Divadelní scény DK Metropol v pátek 23. února, 8. března a 18. dubna vždy od 19 hodin.

Autoři

Štítky Cena Thálie, ocenění, nominace, opera, La traviata, Svatopluk Sem, Dům kultury Metropol, Jihočeské divadlo, divadlo, Národní divadlo v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo slaví úspěch. Svatopluk Sem byl nominován na celostátní Cenu Thálie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.