Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajít můžete na koncerty Poletíme?, Kool-Aid nebo ples Rotary clubu!

O jeden z posledních koncertů v klubu Slavie se postará kapela Poletíme? Ve Velbloudu pokřtí album Kool-Aid a zahrají s nimi Tokaref a Trojky. Zahřát se můžete na akci Ice Muffin 2018, také proběhne 22. benefiční ples Rotary clubu nebo Retro mejdan ve Flek baru.

Pátek 2. února

České Budějovice

Retro mejdan – Flek bar – 18:00
Provětrejte svůj retro šatník a přijďte do Flek baru na super retro párty. Chystají tam velký mejdan ve velkém retro stylu. Nebude chybět DJ, akční drinky, a nálada se ponese ve stylu 50. a 60. let.

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině?

Michael Parker: Zamilovaný sukničkář – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Divadelní spolek Háta. Harry Douglas, záletný americký velvyslanec ve Velké Británii, řekne své ženě Lois, že odjíždí do Skotska hrát golf. Lois naopak Harrymu oznámí, že bude na víkend v lázních. V domnění, že jejich dům bude tedy prázdný, domluví si oba milostné dostaveníčko. Tím odstartují řadu překvapivých událostí.

Kool-Aid (křest EP3), Tokaref, Trojky – Velbloud Music Bar – 19:00
Kool-Aid – křest EP 3. Trojky – elektro-popové duo z Prahy. Tokaref – alternativně alternativní duo, plus další tři lidi z Krumlova.

Kalifornská mlha – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Bouřlivý i komický souboj o pravost obrazu Jacksona Pollocka svede živočišná barmanka bez zábran s kultivovaným expertem na výtvarné umění. Kalifornská mlha získala v roce 2009 v USA cenu za nejlepší hru i inscenaci roku. 

Koncert Ja-tata music – Highway 61 Blues Club – 20:00
Další koncert, tentokrát 2. února v českobudějovickém klubu Highway 61.

Poletíme? – Klub Slavie – 21:00
Skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu.

Red Alert / Upfockerz (Jump-up.cz) – Komiks klub – 21:00
Bassheadz Sound System a Komiks přináší nový nadupaný projekt s názvem Red Alert. Můžete se těšit na projekci, dekoraci, spoustu zajímavých hostů a masivní zvuk, který s vámi zaručeně zalomcuje. Pro pilotní díl zvolili pořadatelé šílence a členy Jump-up.cz, kteří si říkají Upfockerz ve složení DJ Mazzon, DJ Azawakk a Brejchus Pavián.

Ice Muffin 2018 – K2 – 21:00
Do léta daleko, tak si to čekání na letní muffin trochu zkrátíme již tradičním zimním Muffinem. Pozvání přijali: Urban Robot, General Kryshpeen, Hundread, DJ Hanzall, HellSmith, Adam Dirty-boy a Michal Brock Brož.

Sobota 3. února

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Radovat se můžeme i z mála!

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu Jihočeského divadla.

Povánoční koncert Tria Traktůrek – Kavárna Matice – 19:00
Netradiční rock/country/punk sestava už tradičně v Matici.

Kalifornská mlha – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Bouřlivý i komický souboj o pravost obrazu Jacksona Pollocka svede živočišná barmanka bez zábran s kultivovaným expertem na výtvarné umění. Kalifornská mlha získala v roce 2009 v USA cenu za nejlepší hru i inscenaci roku. 

Divadlo Arte della Tlampač – Sedm bodných ran – Horká vana – 20:00
Přijďte si pro ránu! Arte della Tlampač uvádí novou sérii svých skečů.

22. benefiční ples Rotary clubu – DK Metropol – 20:00
Rotary klub České Budějovice si vás zve na již 22. benefiční ples. K tanci a poslechu budou hrát Třeboňský lázeňský symfonický orchestr a Big Band Vladislava Brože – Praha.

Sound Train – Komiks klub – 21:00
Zahrají Legend Bee, Body Bass, Edward Traumaxowski.

Neděle 4. února

České Budějovice

Rumcajs loupežníkem – Divadlo U Kapličky – 15:00
Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

Autoři | Foto Facebook Poletíme?

Štítky kultura, tipy, koncert, hudba, divadlo, ples, Rotary International, Poletíme?, České Budějovice, retro, USA, Jihočeské divadlo, Jackson Pollock, Harry Douglas, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zajít můžete na koncerty Poletíme?, Kool-Aid nebo ples Rotary clubu!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.