Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CD s nahrávkou muzikálu Kronikáři je na světě

V historii Jihočeského divadla byly několikrát uvedeny takzvané vícesouborové inscenace. Na tuto tradici bylo navázáno muzikálem Kronikáři. V mnoha ohledech byl však tento počin jedinečný. Poprvé v historii Jihočeského divadla byl napsán zcela nový, autorský rodinný muzikál a poprvé na něm spolupracovaly všechny čtyři soubory.

Na přelomu října a listopadu loňského roku vstoupil muzikál Kronikáři z autorské dílny skladatele Davida Hlaváče, scénáristy Davida Košťáka a autorky textů Heleny Kebrtové do své další etapy. Velký zájem publika přivedl autory a tvůrce inscenace do nahrávacího studia a dal vzniknout nahrávce tohoto mimořádného projektu.

Na nahrávce se představí sólisté opery, herci Malého divadla a sbor a orchestr opery Jihočeského divadla pod vedením dirigenta Pavla Trojana. Nahrávka Kronikáři s podtitulem Stručné dějiny světa v muzikálu, vychází na CD, ale i v digitálních formátech, a bude od 2. února 2018 v distribuci vydavatelství Supraphon.

18 skladeb na CD dovolí posluchačům „proletět dějinami“ tak, jak je zaznamenali Kronikáři. CD vstupuje na trh necelý rok od premiéry na scéně Jihočeského divadla. Ředitele divadla Lukáš Průdka, který stál u zrodu tohoto úspěšného projektu, říká: „Náš původní záměr byl vytvořit rodinný muzikál, a to se podařilo. Nečekaný zájem však vzbudil u škol a reakce našeho školního diváka jasně říkala, že je třeba udělat další krok. A tím logicky byla nahrávka. Každá návštěva představení mě utvrzuje v tom, že rodinný muzikál má velký potenciál. Mým snem je vidět Kronikáře v nastudování dalších a dalších divadel, protože v Budějovicích vzniklo dílo, které si i diváci v jiných krajích a koutech světa zaslouží vidět.“

Tisková zpráva | Foto Petr Neubert

Štítky divadlo, muzikál, Kronikáři, Jihočeské divadlo, historie, David Hlaváč, Pavel Trojan, Supraphon, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CD s nahrávkou muzikálu Kronikáři je na světě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.