Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Koncert Pilot Season, legenda Jim Čert, Diskoples i Hasičský ples budou bavit

Kulturní nabídka v Budějcích na následující čtyři lednové dny, včetně víkendu, je pestrá. Program na dnešek, pátek 25. ledna, večer je nabitý dobrou muzikou. Tak třeba Pilot Season, Call Tracy a Skywalker se objeví ve Slavii, Jim Čert v Horké vaně a na dalších místech pak Mia & Lars, Eliška a Votvíráci, Sýček a další zajímavé kapelky. Nechybí ani vyžití pro tanečníky. I zítřek, sobota 27. ledna, bude opět našlapaný. A bude se opět tančit, třeba při Diskoplesu nebo tradičním Hasičském plesu.

Pátek 26. ledna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.                     

Mikádo – DK Metropol – 19:00
První „ostrovní“ opereta uváděná v Jihočeském Divadle měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěch. Příběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze.

Koncert Mia & Lars – Kavárna Matice – 19:00              
Mia, která se svým repertoárem space magic blues vystupovala v kavárně Matice spolu s kolegy z Černé Mutace, tentokrát vystoupí pouze s Larsem. Do repertoáru slíbila zařadit i některé své pomalejší věci.

Večery S – Eliška a Votvíráci, Víťa Troníček trio, Želiborů a přátelé – Divadlo U Kapličky – 19:00
Eliška a Votvíráci – Eliška Kotlínová, začínající zpěvačka jihočeské hudební scény. Hraje na ukulele, kytaru a klavír. V současné době vystupuje převážně s autorskou tvorbou za doprovodu členů kapely Votvíráci. Víťa Troníček trio – Víťa Troníček civilní profesí je herec a spolutvůrce Divadélka pro školy, spolupracovník Českého rozhlasu Pardubice, dramaturg několika hudebních festivalů, především pak autor mnoha písní a kapelník skupiny Marien. Želiborů a přátelé – pozvolnou přeměnou country kapely Nouze od roku 2014 vzniklo seskupení Želiborů a přátelé.

Sýček (křest I.), Kalle, Oswaldovi – Velbloud Music Bar – 19:00
Kapeka Sýček pokřtí na domácí půdě ve Velbloudu svou debutovou desku _I_, která vyšla u labelu NAAB v prosinci loňského roku. Na večírku zahrají také jejich kamarádi Kalle, Oswaldovi a Jaroslav Náruč Aster Basta. Koncert bude rovněž koncipován jako benefice s přednáškou Martina Šálka z České společnosti ornitologické o ohroženém druhu sovy.

Dědek band – Highway 61 Blues Club – 19:30
Budějcká bluesrocková parta pro vás vystřihne písně převzaté i vlastní.

Jim Čert – Horká vana – 20:00
Koncert undergroundové legendy.

Pilot Season – Klub Slavie – 21:00
Mladá ambiciózní pětice odkojená Šumavou Pilot Season vydává své debutové album s názvem A Deep Dive. Spolu s Pilot Season na křtu vystoupí také zásadní tuzemská pop-punková kapela Call Tracy a s exkluzivním akustickým setem i špička evropské hardcorové scény – kapela Skywalker.

Mejdlo – Street dance party vol III – K2 – 21:00
Budside & Klub K2 zve na již třetí pokračování party Mejdlo. Zájemci se mohou těšit na kvalitní pecky, street dance battle a pohodovou atmosféru. DJs: Antonín Padrta, 8Rox.

Sobota 27. ledna

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00, 15:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli kolegou herců a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Trubadúr – DK Metropol – 17:00
Giuseppe Verdi. Ústřední postavou tragického příběhu je žena poznamenaná hrůzným traumatem minulosti. Její neukojitelná touha po pomstě v ní pozvolna ničí všechno lidské a stane se nakonec osudnou i pro Manrica a Lunu, dva soky v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou ve skutečnosti sourozenci.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Wonid 50 – mcFabrika – 19:00
P.S., Dezinfekce, Retroprotest, Tři Čutory, Česká Disharmonie.

Eric Clapton´s Birthday Concert – Highway 61 Blues Club – 19:30
Další provedení velkého narozeninového koncertu na počest Erica Claptona – mága kytary a atmosféry. Nebudou chybět ty nejkrásnější Claptonovy písně, řada kontrastů a barev, vokály krásných zpěvaček, dechová sekce, všechno prostě bude tak, jak to má být na pořádné show.

6. Diskoples – Restaurace Gerbera – Budvar Arena – Společenský sál – 19:30
Hrát bude DJ Petr Klein a jeho hosté. Na druhé scéně proběhne již tradičně rocková zábava s kapelou Denyho Parťáci.

Kabát revival – Do pekla / do nebe – Runway Night – 20:00
Kromě koncertu budou i světelné a pyrotechnické efekty.

Koncert skupiny The Fellows – Kolibar U Sida – 20:00
Českobudějovická parta zkušených muzikantů hrajících hard-rock / big-beat.

Hasičský ples – DK Metropol – 20:00
Sbor dobrovolných hasičů a obec Dobrá Voda u Českých Budějovic vás srdečně zvou na Hasičský ples. K tanci a poslechu hraje Midi Band. Bohatá tombola.

Rumba Latina – Klub Slavie – 20:00
Klasická taneční zábava pro milovníky latinskoamerických rytmů. Přijďte si zdokonalit své taneční dovednosti pod vedením zkušených tanečníků přímo z Latinské Ameriky.

Sound of my hood – K2 – 21:00
Večírek v rytmu house, techhouse a techno. Zajděte zadupat na tento sobotní večer, kde vás pobaví trojice DJs: The Fury, Edward Traumaxowski, Bodybass.

Bassline Night / Double You, Spooner, Dirty Boy, Brock – Komiks klub – 21:00
Další díl oblíbené UK Bass music party, na které se představí tentokrát DJs: Double You, Spooner, Dirty Boy (B. Beatz), Brock (B. Beatz).

Neděle 28. ledna

České Budějovice

Tajemství fontány – Divadlo U Kapličky – 15:00
Marie Mašková: pohádka o síle lásky.

Pondělí 29. ledna  

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 9:30
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Moliére: Lékařem proti své vůli – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Klasika, jež dokáže rozesmát i po 350 letech aneb i falešný lékař dokáže diagnostikovat skutečnou lásku. Neotřelá kombinace loutek s živými herci dává inscenaci nádech komedií předváděných na tržištích v dobách dávno minulých. Divadlo Alfa Plzeň.

Autoři | Foto Facebook Call Tracy

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, ples, Jim Čert, České Budějovice, hudební skupina, Metzlův dům, láska, Jihočeské divadlo, herec, Eric Clapton, William Shakespeare, Giuseppe Verdi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Koncert Pilot Season, legenda Jim Čert, Diskoples i Hasičský ples budou bavit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.