Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Známé melodie v podání Jihočeské filharmonie budou znít budějckým kostelem svaté Anny

Limonádový Joe, Starci na chmelu, Čtyři vraždy stačí drahoušku nebo seriál Pan Tau byly nejen výborné a oblíbené, ale velmi důležitou roli v nich hrála hudba od Vlastimila Hály. Právě tu a také swingové hity té doby zařazuje Jihočeská filharmonie do koncertu s hostující kapelou autorova synovce, Jana Hály. Ten je také spoluautorem nových aranží pro českobudějovický orchestr.

Nenechte si ujít koncert Jihočeské filharmonie s názvem Hudba z filmů..., který se uskuteční ve čtvrtek 25. ledna od 19 hodin v koncertní síni Otakara Jeremiáše v kostela svaté Anny v Českých Budějovicích. Zabroukáte si známé melodie a odejdete s dobrou náladou.

Večer bude věnovaný tvorbě Vlastimila Hály, který jako hudební skladatel dopomáhal vytvořit charakteristickou podobu české populární hudby. Ve své práci se nevyhýbal šířce žánrů – orchestrálním skladbám, ve své době evergreenovým písničkám, jazzovým, scénické pro četná divadla (třeba Národní divadlo v Praze, Hudební divadlo v Karlíně, Divadlo ABC) a hlavně filmové a televizní hudbě. Často psal filmovou hudbu, která přesně odpovídala žánrovým dispozicím určených filmů. Ač několikrát komponoval hudbu pro film a televizi sám, často též ve spojení s Janem Rychlíkem, nebo Jiřím Bažantem a Jiřím Maláskem.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihočeská filharmonie, koncert, kostel, Kostel svaté Anny, hudba, Vlastimil Hála, Jan Hála, Limonádový Joe, film, Pan Tau, Starci na chmelu, Otakar Jeremiáš, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známé melodie v podání Jihočeské filharmonie budou znít budějckým kostelem svaté Anny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.