Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lístky na horor Dracula před českokrumlovským otáčivým hledištěm jsou už vyprodané

Téměř 55 procent vstupenek již prodalo Jihočeské divadlo na letošní sezonu před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. Scéna tam od 6. června do 9. září uvede osm titulů a 92 představení včetně premiér hororu Dracula a rodinného příběhu Ztracený svět.

Činoherní představení Dracula a Decameron jsou prakticky vyprodaná. Prodáno je 32 268 z 58 953 vstupenek. Obsazeno je 73 procent míst, což ale zahrnuje i rezervace a hromadné objednávky. Na tržbách tak již divadlo získalo 23,7 milionu korun, meziročně o 8,2 milionu korun víc. Loni touto dobou mělo prodáno 22 914 vstupenek na točnu. Tolik, co nyní, loni prodalo až druhý týden v březnu.

„Jsme s prodeji v dvouměsíčním předstihu, předloni jsme na stejném čísle byli v polovině dubna. Víkendová představení jsou v podstatě vyprodaná, zbývají jednotlivé vstupenky a velmi zřídka, o víkendy je největší zájem. Na Draculu a na Dekameron nemám na víkendy nic. V loňské sezoně šel dobře Pes baskervilský s Karlem Rodenem a hodně dobře se prodávaly Ženy Jindřicha VIII., díky Petru Rychlému. Tváře prodávají," uvedla vedoucí obchodního oddělení Jihočeského divadla Věra Ernstová.

Na Draculu, jenž se bude hrát šestnáctkrát, zbývá posledních pět z 10 299 vstupenek. Dvě vstupenky z 6348 lístků zbývají na Dekameron, jejž čeká deset repríz. Na osmnáct repríz Psa baskervillského, kde Sherlocka Holmese hraje Karel Roden, se doprodává posledních 57 z 11 535 vstupenek.

Cena vstupenek roste podle toho, kolik je jich prodáno

Jihočeské divadlo u prodejů na otáčivé hlediště nově nasadilo takzvané dynamické ceny. Postupně vstupenky zdražuje podle toho, kolik jich je prodáno - čím méně jich zbývá, tím víc cena roste. Lístek může být dražší až o 40 procent, než je nejvyšší cena na začátku prodeje. „Národní divadlo Brno tyto ceny používá i na běžná představení," řekla Ernstová.

Jihočeské divadlo na točně nabídne divadlo osm her. V Draculovi se objeví koně i ohně. Malé divadlo chystá Ztracený svět. Program dále přinese hry Dekameron, Pes baskervillský, opery Rusalka, Trubadúr a Příhody lišky Bystroušky a balet Valmont. Bude 92 představení, o čtyři více než loni.

Tržby Jihočeského divadla z otáčivého hlediště byly loni 32,9 milionu korun, meziročně o 4,5 procenta vyšší. Přijelo 56 528 diváků, o 1330 více než v roce 2016. Peníze z točny tvoří téměř 80 procent všech tržeb. Loni mělo divadlo tržby ze všech představení kromě zájezdů a hostujících souborů 41,7 milionu korun, předloni 41,2 milionu. Zřizovatelem divadla je město České Budějovice. Letos dalo scéně provozní příspěvek 110 milionů korun, o 13,3 milionu více než loni.

Autoři | Foto Otáčivé hlediště Český Krumlov

Štítky otáčivé hlediště, představení, vstupenka, Dracula, Jihočeské divadlo, hlediště, Ztracený svět, Český Krumlov, Karel Roden, Jindřich VIII. Tudor, Sherlock Holmes, Petr Rychlý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lístky na horor Dracula před českokrumlovským otáčivým hledištěm jsou už vyprodané  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.