Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nepropásněte poslední akce roku. Vyrazit můžete na party nebo do divadla

Ať už vyrazíte oslavit konec roku kamkoliv, v Budějcích se nudit nebudete. Ale super akce vás čekají i v pátek a v sobotu, třeba metalová IFA party, The Hope & The Beautifuls & The Atavists & Dirty Blondes & After ve Velbloudu nebo House of madness Christmas Edition v K2. A v Novém roce se přijďte svátečně naladit na Novoroční koncerty.

Pátek 29. prosince

České Budějovice

IFA party 2017 – Restaurace Gerbera – Budvar aréna – 18:00
Legendární metalová akce, která se po ukončení činnosti klubu Marty´s stáhla do menších prostor, se opět vrací na velké pódium. Letos se na přehlídku tvrdě metalových kapel budete moc vydat do větších prostor českobudějovické Gerbery. Hlavním tahounem koncertu bude revival floridských DEATH a kromě nich vystoupí Agony, Mater Monstifera, 1000 bombs, YTIVARG a БУТ.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Loučení s rokem s Rokery – Runway Night – 19:00
Loučení s rokem s kapelou Rokeři aneb generálka na Silvestra.

Kalifornská mlha – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Bouřlivý i komický souboj o pravost obrazu Jacksona Pollocka svede živočišná barmanka bez zábran s kultivovaným expertem na výtvarné umění. Kalifornská mlha získala v roce 2009 v USA cenu za nejlepší hru i inscenaci roku. 

The Hope & The Beautifuls & The Atavists & Dirty Blondes & After – Velbloud Music Bar – 20:00
Poslední pátek letošního roku si dopřejeme to nejlepší, co místní rock´n´rollové vody nabízejí: The Hope, The Beautifuls, The Atavists, Dirty Blondes. 

House of madness Christmas Edition w. Chris Sadler & Melvin Coxx – K2 – 21:00
Vánoční vydání rezidentní noci Melvina Coxxe přinese nadílku housové hudby v podání Chrise Sadlera. DJs: Chris Sadler, Melvin Coxx, Marcus Burian.

Sobota 30. prosince

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Žena v trysku století – Divadlo U Kapličky – 19:00
Studentský divadelní soubor Šramot uvádí komedii Zdeňka Podskalského Žena v trysku století. Většina z vás jistě zná francouzské přísloví Za vším hledej ženu. Toho, kdo by chtěl pochybovat o pravdivosti těchto výroků, nechť přesvědčí naše malá historická exkurze.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

S.P.O.K. Force – Velbloud Music Bar – 20:00
Silvestr fuck-up Warm Up. Full S.P.O.K. soundwall. Pure tekno party. DJs: Daffy, Flowtekk, Khoubeez.

Neděle 31. prosince

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Ing. Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Mikádo – DK Metropol – 17:00
První „ostrovní“ opereta uváděná v JD měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěchPříběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze.

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 17:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Silvestr 2017 – Flek bar – 18:00
Rok 2017 je u konce. Pojďte se s ním stylově rozloučit. Ve Flek baru vás čeká mejdan, občerstvení, ohňostroj a tombola.

Silvestr hard´n´heavy – Café Hostel – 19:00
Metal, hardcore, metalcore, grindcore DJ? Svatý otec František / Aeon Radio.

Silvestr 2017 – Pepe Gonzales – 20:00
Ta správná Silvestrovská párty se rozjede i u Pepeho. Pojďte s námi přivítat rok 2018! Hraje DJ Paul K. 

New Year Party 2017 – Paradox – 20:00
Hraje DJ Marotha.

Silvestr – Imperial Club – 20:00
Zveme všechny na imperiální zakončení roku 2017 a přivítání roku nového.

D&B Silvestr s Beatz.cz – K2 – 21:00
D&B Silvestr s Beatz.cz je zaručený způsob, jak vstoupit do Nového roku 2018 v té nejlepší náladě! Osvědčený mejdan se v Klub K2 České Budějovice koná už potřetí za sebou a tentokrát bude mít pestrý začátek plný experimentálního breakbeatu a techna.

Silvestr@Velbloud – Velbloud Music Bar – 21:00
Silvestrovská veselice ve Velbloudu v reggae, house raggajungle, raggadrum, tech house, tribal a electrosving rytmech, hrajeme a tančíme až do rána.

New Years Eve Komiks Klub 2k17 / 2k18 with NSK & Oktekk DJs – Komiks klub – 22:00
DJs: Mejra (NSK), Ježíš (NSK), Puppy (Oktekk).

Pondělí 1. ledna 

České Budějovice

Novoroční koncert – Jihočeské muzeum – 14:00
Tradiční koncert oslavující příchod nového roku.

Novoroční galakoncert k 25. výročí vzniku České republiky – DK Metropol – 17:00
Orchestr opery pod taktovkou Martina Peschíka přichystal opět pestrý výběr novoročních přání, tentokrát ryze v českém duchu. Skladbu koncertu napoví už název – Bohemia cuvée aneb Proč bychom si nepřipili. Spolu s orchestrem vystoupí tentokrát i sbor a sólisté opery JD, moderuje Petr Vydra.

Autoři | Foto Facebook Jihočeské divadlo

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, nový rok, Metzlův dům, opera, Christopher Sadler, USA, William Shakespeare, Jana z Arku, projekt, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nepropásněte poslední akce roku. Vyrazit můžete na party nebo do divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.