Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoce na starém městě a staročeská ulička nabídnou vánoční zboží, lidové umění i kulturu

Českobudějovický advent jde pomalu do finiše. Jeho nedílnou součástí bývá také tradiční akce, bez které by si předvánoční čas v krajském městě nedovedl představit asi žádný Budějčák. Vánoce na starém městě a dvaadvacátou staročeskou uličku v Panské ulici a na Piaristickém náměstí si užijete dnes, v neděli 17. prosince, od 9 do 17 hodin.

Vánoce na starém městě a staročeská ulička nabídne prodej vánočního zboží a tradičního lidového umění, a to například vánočních ozdob, perníčků, obřadního pečiva, svíček, svícnů, keramiky. K mání budou také podmalby na skle, paličkované, háčkované, drhané a tkané výrobky, dřevořezby, lidové hračky, suchá vazba a další drobné dárečky pro radost.

Vhod přijde určitě lahodný horký punč, svařené víno, medovina, staročeské pochutiny. Prodávat se ale budou i  vánoční stromečky, jmelí, zvěřina a bažanti.

Sváteční atmosféru podtrhne vystoupení folklorních, lidových a uměleckých souborů. Představí se: Radost, Bedrník, Zámecké trio, Žestě dvěstě, harmonikáři - duo Hejkalka, Dudlajda.

Pořadatelé zvou všechny lidi dobré vůle, aby se přišli už po dvaadvacáté setkat na tradiční vánoční akci, zazpívat si koledy a užít si příjemné vánoční pohody.

Štítky Vánoce, ulička, tradice, koleda, advent, umění, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce na starém městě a staročeská ulička nabídnou vánoční zboží, lidové umění i kulturu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.