Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Desátý ročník charitativní Andělské aukce proběhne opět v předvánočním čase

Dobří andělé se opět sletí do Českých Budějovic. Už podesáté se totiž v Domu kultury Metropol uskuteční charitativní dražba obrazů, které namalovaly děti z centra Arpida. Letošní jubilejní desátý ročník se uskuteční v pondělí 11. prosince. A i letos se můžeme těšit na známé tváře a několik novinek.

Dvacet osm obrazů, dvacet osm šancí. Takový je počet pokusů dražitelů na to, aby si po skončení aukce mohli přinést domů nebo třeba do práce obraz, který jim připomene, že v čase předvánočním udělali dobrou věc. I v desátém ročníku Andělské aukce se podařilo získat věhlasné patrony. Patří mezi ně například herec Jakub Kohák, paralympijský vítěz v plavání Arnošt Petráček nebo Jiří Mádl. 

Letošní ročník Andělské aukce se pomalu blíží, ale mě už teď těší, kolik podporovatelů má. Moc  bych si přála, kdyby se nám, i díky osobnostem, které se staly patrony jednotlivých obrazů, podařilo překonat částku z minula. Ta dosáhla na úctyhodných 762 tisíc korun,“ říká hlavní organizátorka charitativní dražby Barbora Povišerová.

Široká veřejnost se bude moci stejně jako v loňském roce zapojit do aukce prostřednictvím tiché dražby. Ta se odehraje v předsálí Domu kultury Metropol. Vystaveno zde bude deset dalších obrazů od dětských autorů z centra Arpida, které u sebe budou mít umístěny krabičky, do nichž může jakýkoliv návštěvník vhodit lísteček s částkou, za níž je ochoten malbu vydražit. Obraz získá na konci večera, bez jakékoliv záře reflektorů, dražitel s nejvyšší nabídkou.

Kdo se nebude chtít přímo účastnit dražby, může alespoň symbolickou částkou přispět zakoupením upomínkových předmětů z chráněné dílny centra Arpida. Dobří andělé prostě mohou pomáhat jakýmkoliv způsobem. „Součástí celého večera bude i dětské hudební vystoupení skupiny Krb. Viděla jsem, s jakým zapálením jej děti cvičí. Už se nemohou dočkat, až se všem předvedou,“ doplňuje Barbora Povišerová.

V kalendáři si tak už teď pečlivě zakroužkujte 11. prosince. Od 18 hodin totiž v českobudějovickém Domu kultury Metropol proběhne už desátý ročník Andělské aukce. Společenský sál se tak znovu změní v místo, kde lidé chtějí pomáhat. Andělé existují díky Vám!

Tisková zpráva

Štítky Andělská aukce, obrazy, dražba, charita, Dům kultury Metropol, České Budějovice, paralympijské hry, Jakub Kohák, Arnošt Petráček, Jiří Mádl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desátý ročník charitativní Andělské aukce proběhne opět v předvánočním čase  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.