Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov odtajnil program sedmadvacátého ročníku

Na Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov vystoupí příští rok pěvci Piotr Beczała, Sondra Radvanovsky, violoncellista Jiří Bárta, muzikálové hvězdy z Broadwaye, kapely Čechomor, Hradišťan. Představí unikátní barokní divadlo, swingový večer ve stylu Las Vegas, kapelu Čechomor, Hradišťan i Lúčnicu a další. Festival přinese od 20. července do 11. srpna dvaadvacet koncertů, zařadí klasickou hudbu, swing, muzikál i fúze. Předprodej vstupenek začne v pátek 8. prosince.

Již po sedmadvacáté se v Českém Krumlově uskuteční multižánrová hudební přehlídka evropského významu - Mezinárodní hudební festival, který vedle špiček současné zahraniční a tuzemské hudební scény představí i mladé talentované umělce. Mezi 20. červencem a 11. srpnem nabídne celkem dvaadvacet hudebních produkcí různých žánrů - operní galakoncert, symfonické a komorní koncerty, varhanní koncert, autentickou interpretaci, swing, muzikál i crossover. To vše jako vždy na atraktivních místech Českého Krumlova, v Zámecké jízdárně a Maškarním sále, v Pivovarské či Klášterní zahradě i v zámecké zahradě.

Mezinárodní kulturní festival loni do Českého Krumlova přilákal 13 500 diváků, rozpočet festivalu se každoročně pohybuje v desítkách milionů korun. 

Předprodej vstupenek začne v pátek 8. prosince úderem poledne a dělí se na dvě časová pásma. „Do 31. května jsou ceny nižší," uvedla mluvčí festivalu Kateřina Viktorová s tím, že členové Klubu přátel Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov mohou vstupenky nakupovat již od pátku 1. prosince.

Festival vyvrcholí večerem na oslavu stých „narozenin“ státu

Českokrumlovský festival zahájí pásmo, kdy v zámecké zahradě vystoupí kapela Cigánski Diabli, violoncellista Jiří Bárta či sopranistka Sooyeon Kimová. Další den polského tenoristu Beczału a kanadskou sopranistku Radvanovskou doprovodí orchestr PKF. Dále se představí španělský klavírista Javier Perianes, korejská violoncellistka Mee-Hae Ryová, Schola Gregoriana Pragensis či Musica Florea s Händelovou operou Terpsichore.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov připomene i devadesát let od smrti Leoše Janáčka, jejž uctí Wihanovo kvarteto. Program slibuje i swingový večer ve stylu Las Vegas, kdy s Big Bandem Felixe Slováčka zazpívají Jan Smigmator, Dasha i Tom Gaebel přezdívaný německý Sinatra. Na Mezinárodním hudebním festivalu zahrají také Hradišťan, muzikálový večer se sólisty z Broadwaye zohlední sto let od narození Leonarda Bernsteina.

Závěrečný festivalový Česko-slovenský večer připomene sté výročí vzniku Československa. Zahrají při něm kapela Čechomor, Dechová hudba Vlado Kumpana, Vojenská hudba Olomouc a slovenský soubor Lúčnica.

Autoři | Foto festivalkrumlov.cz | Zdroj ČTK

Štítky festival, hudba, Český Krumlov, program, hudební festival, hudební skupina, koncert, Čechomor, Hradišťan, vstupenka, Jiří Bárta, Piotr Beczała, Sondra Radvanovsky, Las Vegas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov odtajnil program sedmadvacátého ročníku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.