Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Režisér filmu Anděl Páně 2 půjde Českým Krumlovem v andělském průvodu

Režisér pohádky Anděl Páně 2 Jiří Strach půjde v pátek 8. prosince v andělském průvodu Českým Krumlovem. V tomto městě loni filmovou pohádku natáčel. Strach také odhalí nový klášterní betlém, v kině bude mít autogramiádu a debatu.

Andělský den je novinkou letošního adventu v Českém Krumlově. Lidé si mohou vzít vlastní kostým anděla, průvod projde místy, kde se loni natáčel film Anděl Páně 2. Vyrazí v 17:00 hodin od Seminární zahrady přes náměstí až do kina Luna. „Jiří Strach půjde v průvodu, potom bude i v kině, kde s ním bude setkání, debata, autogramiáda a znovu promítání Anděla Páně 2," řekla mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

V Klášterním dvoře andělé společně se Strachem odhalí nový klášterní betlém, který vytvořili učitelé a žáci tamní střední uměleckoprůmyslové školy.

Film Anděl Páně 2 získal loni šest nominací na Českého lva. V českých kinech ho vidělo 1,26 milionu diváků.

V Českém Krumlově začaly v sobotu 2. prosince adventní trhy, potrvají do 7. ledna. V neděli 3. prosince požehná adventu českokrumlovský prelát Václav Pícha při rozsvícení vánočního stromu, 29 let starého a 14 metrů vysokého smrku.

Advent ve městě nabídne koncerty, pohádky i výstavy. Ježíškův poštovní úřad přijme dětské dopisy v neděli 10. prosince, schránka bude i mimo tento den na náměstí Svornosti na zvoničce u vánočního stromu, od 3. do 10. prosince.

K tradici ve městě patří akce Psí Vánoce, V pátek 15. prosince mohou lidé zajít s dary do českokrumlovského útulku.

„Štědrý den bude ve znamení medvědích Vánoc, kdy mají návštěvníci jedinečnou šanci přinést dobroty pro zámeckou medvědici, podstrojovat jí je bude medvědář Jan Míša Černý," uvedla mluvčí.

Foto Facebook Anděl Páně 2 | Zdroj ČTK

Štítky Jiří Strach, Anděl Páně 2, Český Krumlov, průvod, kino, advent, Vánoce, Štědrý den, Český lev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Režisér filmu Anděl Páně 2 půjde Českým Krumlovem v andělském průvodu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.