Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Vystoupí Pátí na světě, James Harries & Petr Meškán a spousta divadla

První půlka týdne bude patřit hlavně divadlu, v Malém divadle bude mít premiéru představení Lajka vzhůru letí, v Metropolu uvidíte hru Smím prosit? a poprvé se na jih přijede ukázat Cimrman English Theater. Z hudební nabídky je to projekt Pátí na světě nebo koncert Jamese Harriese a Petra Meškána. Také můžete na poslední chvíli podpořit listopadovou akci Movember.

Úterý 28. listopadu

České Budějovice

Lajka vzhůru letí – Malé divadlo – 18:30
Její zemí bylo smetiště a patřilo jí hvězdné nebe nad hlavou. A pak se stala hrdinou. Prvním živým tvorem na oběžné dráze naší planety. Hvězdy na dosah tlapky – a co dál? Vesmír je opojný jako svoboda. Vesmír je nekonečný – ale život ne.

Antidiskotéka – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Poslechový pořad hudebního kritika a publicisty J. Černého. Tentokrát zaměřeno na Boba Dylana.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Gérard Bitton a Michel Munz: Smím prosit? – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Henri de Sacy je vášnivý milovník všech žen. Jednoho dne se dozvídá, že má po své tetě zdědit balík peněz pod podmínkou, že se do roka ožení. Ale jak se nemuset své vášně k ženám vzdát a zároveň splnit kladenou podmínku? Hrají: Jan Révai, Igor Bareš, Robert Jašków, Kateřina Janečková, Karel Zima, režie Jaromír Janeček.

Koncert sólistů a komorních souborů – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Předvánoční koncert. 

Pátí na světě – Široko – 19:30
Ve folk-tronickém projektu Pátí na světě se sešli zkušení hudebníci, kteří jsou jinak známí z tak rozličných skupin jako například Budoár staré dámy, Sledě, živé sledě, Furré, Audiofenky, Midi Lidi a dalších.

James Harries (UK) & Petr Meškán warm-up / CZ tour k novému EP – Velbloud Music Bar – 20:30
James Harries vydává právě nový singl „Lights“, který je předzvěstí nově chystaného EP, se kterým se chystá na turné a jedna ze zastávek bude také v Českých Budějovicích, kde má James už slušnou základnu svých příznivců. Petr Meškán, programový vedoucí Českého rozhlasu České Budějovice a dlouholetý Jamesův kamarád se postará o zahřátí večera.

Incognito mejdan vol III – K2 – 21:00
U vstupu dostanete masku dle vlastního výběru, kterou můžete i nemusíte použít. Obdržíte svítící náramek a průběh večera je již pouze na vás. Hraje DJ Lukáš Pohůnek.

Středa 29. listopadu

České Budějovice

Lajka vzhůru letí – Malé divadlo – 10:00
Její zemí bylo smetiště a patřilo jí hvězdné nebe nad hlavou. A pak se stala hrdinou. Prvním živým tvorem na oběžné dráze naší planety. Hvězdy na dosah tlapky – a co dál? Vesmír je opojný jako svoboda. Vesmír je nekonečný – ale život ne.

Movember@Café Hostel – Café Hostel – 18:00
Benefiční drink „Myslivec na kole“. DJs: Antonín Padrta & Bamboocha.

Kráska a zvíře – Jihočeské divadlo – 19:00
Jeden z nejznámějších, původem francouzských, pohádkových příběhů, známe z mnoha různých divadelních, filmových i tanečních zpracování. Příběh obětavé lásky, která dokáže změnit i strašlivou podobu nejdůležitějším kouzlem, spatříme-li jen svou lásku ve tváři toho druhého.

Papá, že se nestydíš! – Divadlo U Kapličky – 19:00
Lehká bulvární komedie, dnes nejznámějšího francouzského autora, ve stylu krále vaudevillu Georgese Feydeaua, transponovaná do současné Paříže. Úspěšnou vládní štětku a její přítelkyni nečekané návštěvy z klidu nevyvedou, zato ministra financí a výběrčího daní ano.

Popelka z popelnice – mcFabrika – 19:00
Bezdomovecké divadlo Domu sv. Pavla uvádí Originální bezdomoveckou pohádku Popelka z popelnice.

Psyritual / Jádro Pudla – Velbloud Music Bar – 21:00
Ano, tentokrát bude kamasutří Psyritual spojený s extra porcí psychedelie navíc, kterou nám naservírují DJs Zero-G, Morf, Fanda Ramus a hosté Jádro Pudla!

Čtvrtek 30. listopadu

České Budějovice

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Cimrman English Theater – The Stand-in (Záskok) – Hostel Bobík – Aula JU – 19:00
Cimrman v angličtině poprvé v Českých Budějovicích! Hrají profesionální angličtí herci s původními kulisami, rekvizitami a kostýmy.

McBerds & Pensée – Café Hostel – 19:00
McBerds: Barbora Plachá – zpěv, flétny, Honza Kopf – zpěv, kytary, Libor Heřman – kontrabas. Pensée: Pensée Schimmer – akustická kytara, zpěv. 

Hana a Petr Ulrychovi & Javory – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Na vánočním koncertu v divadelním sále zazní známé i méně známé lidové vánoční písně spolu s nejkrásnějšími skladbami Hany a Petra Ulrychových. Přijďte se vánočně naladit.

Movember 2017: Na poslední chvíli, DJ Afterparty, soutěž – Velbloud Music Bar – 20:00
Movember 2017, akce na podporu Nadačního fondu Muži proti rakovině. Zahraje místní folk-blues-rocková kapela „Na poslední chvíli“. Soutěž o nejlepší 3 kníry večera: ceny budou formou poukázek na služby a konzumace v klubu Velbloud.

Autoři | Foto Facebook James Harries Music

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, James Harries, České Budějovice, Metzlův dům, Lajka, projekt, Dům kultury Metropol, Movember, Petr Ulrych, Jihočeské divadlo, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Vystoupí Pátí na světě, James Harries & Petr Meškán a spousta divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.