Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Přijedou Prago Union, Group Of Man nebo Vypsaná fiXa

Tento týden se o divadelní nadílku postará nejen Jihočeské divadlo, ale také Kabaret u Váňů. Studenti se můžou vyřádit na UV Neon Party nebo na koncertu Prago Union na Kampě. Ve Velbloudu vystoupí Group Of Man, Loosers, Guerilla Wolves, Yellow CAP a Mesenjah. A první ze dvou koncertů odehraje ve čtvrtek Vypsaná fiXa.

Úterý 21. listopadu

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Napříč – Highway 61 Blues Club – 19:30
Uskupení mladých táborských muzikantů, jejichž repertoár je převážně blues-rockový, ale nebojí se úprav napříč hudebními žánry – od reagge po prvky klasiky. Kapela vznikla v roce 2012, kdy hlavním pojivem byla tvorba Blue Effectu a Michala Prokopa.

Trampský večer – Kabaret u Váňů – 19:36
Účinkují T. O. Blanice a KOZ Brabčáci Praha.

UV Neon Party – K2 – 21:00
Celý klub bude opět pod palbou UV světel. Dresscode: White. Z Tábora k nám opět zavítá jedinečný DJ Čechťa!

Středa 22. listopadu

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

420" 02 – Ladia Rasta & Fikes – Café Hostel – 18:00
Raggajungle. DJs: Ladia Rasta & Fikes.

Prago Union na Kampě – Studentský klub Kampa – 18:00
Nastoupí předskokani Prago, rapová crew 3P. Celou akci odpálí svojí live show a zaručeně tě dostane do varu. Po vystoupení budějovických oldschoolerů následuje zvuková zkouška, a pak konečně historicky první vystoupení Prago Union v klubu Kampa.

Thomband – Kavárna Malá scéna – 19:00
Přijďte posedět a poslechnout si nějakou tu písničku v podání mladé kapely Thomband. Nástrojové složení: housle, kytara, foukací harmonika. Styl: folk, country a trocha punku. 

Mikádo – DK Metropol – 19:00
První „ostrovní“ opereta uváděná v JD měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěch. Příběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Šťovík, pečené brambory – Divadlo U Kapličky – 19:00
Komedie z fotbalového prostředí z pera nejhranějšího maďarského dramatika současnosti o třech fotbalových rozhodčích, odehrávající se na pozadí utkání, které může být pro jednoho z nich velmi důležité.

Magda & Martin – Kafe-bar U Vás – 19:00
Je to středa, tak si přijďte odfrknout od školy nebo práce, na víno, na kafe a tak.

Jiří Suchý: Víkend s Krausovou – Kabaret u Váňů – 19:36
Hudební komedie. Upravil, zrežíroval a texty písní sepsal E. Váňa; hudba: M. Bosák, J. Peterka a E. Váňa. Účinkují: Ivana Šlehovrová, Jiřina Váňová, Pavla Šafaříková, Michal Bosák a Eduard Váňa.

Group Of Man & Loosers & Guerilla Wolves – Velbloud Music Bar – 20:30
Group Of Man, kluci co jedou svojí britskou a evropskou tour, hradcroce s melodickýma kytarama, naléhavým zpěvem i emocemi. Loosers, kluci a holky z jihočeských ulic, co hrajou hardcore s punkem. Guerilla Wolves, chlapi z Budějc, co mají svůj osobitý metalcore.

Čtvrtek 23. listopadu

České Budějovice

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Domar & Bára, host: Kuba Vančura – Café Hostel – 19:00
Domar – akustická kytara, zpěv, Bára – příčná flétna, zpěv, host: Jakub Vančura – elektrická kytara, krabičky.

Koncert absolventů – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Koncert absolventů dirigentských kurzů. Program: Igor Stravinskij: Pulcinella Suite, Franz Schubert: Symfonie č. 8 b moll, D 759 „Nedokončená“, Johann Strauss: Cikánský baron (předehra), Antonín Dvořák: Symfonie č. 9 e moll, op. 95 „Novosvětská“.

Filmový festival Černá věž – Koncert filmové hudby – IGY Centrum – nové IGY – 19:00
Letošní 7. ročník otevře koncert filmové hudby v podání Jihočeského univerzitního orchestru. Uslyšíte slavné filmové melodie – Tenkrát na západě, Pelíšky, Fantom opery, Amélie z Montmartu a dalších slavných songů.

Večer písní zmrzlého dřevorubce – Kabaret u Váňů – 19:36
Účinkují: Honza Bican, sešlí přátelé.

Yellow CAP (Ger), Mesenjah (CZ) + after Fil – Velbloud Music Bar – 20:00
Yellow Cap - nekonvenční maniaci, kteří brázdí pódia už od roku 1998 a jejichž tvorba je ovlivněna různými hudebními styly.

Vypsaná fiXa – Klub Slavie – 20:00
Novou desku přiveze kapela Vypsaná fiXa a nevystoupí jen jednou, ale hned dvakrát: ve čtvrtek a v pátek!

Autoři | Foto Facebook Vypsaná fiXa

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Prago Union, Vypsaná fiXa, Kampa, Metzlův dům, Jihočeské divadlo, hudební skupina, České Budějovice, Loosers, kytara, Michal Bosák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Přijedou Prago Union, Group Of Man nebo Vypsaná fiXa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.