Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam dál po základce? Nabídka bude tři dny k mání na českobudějovickém výstavišti

Už třiadvacátý ročník oblíbeného veletrhu Vzdělání a řemeslo se uskuteční na českobudějovickém výstavišti od středy 22. do pátku 24. listopadu. Na jednom místě se představí střední školy a učiliště i nejvýznamnější zaměstnavatelé z regionu s nabídkou pracovních stáží. Nejucelenější nabídku středních škol a učilišť v jižních Čechách by si neměli nechat hlavně ti, kteří se rozhodují kam dál po základce. Určitě jim pomůže se rozhodnout.

Tradiční výstava je nejširší přehlídkou středních škol, učilišť, VOŠ a dalších typů škol v celé České republice, která aktivně oslovuje odbornou veřejnost, žáky, studenty i rodiče. Novinky školního roku 2018/2019, nabídka učebních pomůcek na jednom místě i bohatý doprovodný program po celé tři dny konání veletrhu čekají na návštěvníky v jednotlivých pavilonech i na volných výstavních plochách. Volba povolání nebo příprava na něj je jedno z nejdůležitějších rozhodnutí a výstava Vzdělání a řemeslo výběr usnadní.

Výstava je určena zejména žákům devátých tříd a jejich rodičům. Školy zde prezentují své studijní a učební obory, potenciální uchazeči se můžou v reálu přesvědčit, co daná škola nabízí a přímo na místě se poradit se zástupci jednotlivých vzdělávacích zařízení o možnostech studia i detailech přijímacího řízení. Pokud stále váháte, jaký obor by bylo nejvhodnější zvolit, pedagogičtí pracovníci, ale také i  odborníci z informačního a poradenského střediska při Úřadu práce, budou připraveni odpovídat na dotazy, probíhat budou testy osobnostních předpokladů.

Doprovodný program ukáže, co se studenti naučili a co umí

Třiadvacátý ročník výstavy nabídne tradičně i bohatý doprovodný program. Na podiu budou probíhat módní přehlídky, ukázky líčení, účesů a další prezentace prací studentů. Proběhne řada soutěží, například „O nejlepší prezentaci školy hodnocenou školami“, „Soutěž o nejlepší prezentaci zahraniční spolupráce“, soutěže různých učebních oborů a mnoho dalšího.

Chybět nebude čtvrtý ročník Veletrhu fiktivních firem v pavilonu T2, který významně napomáhá rozvoji podnikatelských dovedností žáků, kteří si vyzkouší simulaci reálného podnikatelského prostředí v podmínkách tržního hospodářství. Nejprve založí firmu v určitém oboru podnikání, kterou vedou, a jako její zaměstnanci řeší různé problémové situace nejenom uvnitř daného podniku, ale obchodují i s jinými firmami, ať už tuzemskými nebo zahraničními. Žáci soutěží o hodnotné ceny sponzorů ve třech kategoriích.

Výstava Vzdělání a řemeslo je 22. a 23. listopadu otevřená vždy od 9 do 17 hodin, v pátek 24. listopadu od 9 do 16 hodin. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Informace najdete na webu Výstaviště České Budějovice nebo Facebooku výstaviště.

Autoři | Foto vcb.cz

Štítky vzdělání, řemeslo, výstava, škola, práce, kongresové centrum, střední škola, Jihočeský kraj, Česko, Úřad práce České republiky, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam dál po základce? Nabídka bude tři dny k mání na českobudějovickém výstavišti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.