Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zahrají The Display, Lords of the sound, František Nedvěd nebo Jana Boušková

Proběhne Budějovický Manifest 2017, v rámci kterého můžete slyšet třeba legendu českého undegroundu The Rozladěn. František Nedvěd vystoupí s kapelou Tie Break, kapela The Display je na turné s To Age, harfistka Jana Boušková zahraje klasiku Má vlast a nejen v K2 se těšte na pořádné mejdany.

Úterý 14. listopadu

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Jaroslav Samson Lenk & Hop Trop – DK Metropol – 19:00
Nový koncert skvělého písničkáře bude doplněn také projekcí. Diváci uslyší nové písně i staré hity. 

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Jana Boušková: Má vlast – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Harfistka Jana Boušková je výjimečnou reprezentantkou české klasické hudby doma i v zahraničí. Jako jediná česká laureátka nejprestižnějších harfových soutěží světa se záhy stala velmi žádanou umělkyní vystupující na předních pódiích po celém světě.

Zpívání v dešti – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Tequila party - poslední v tomto semestru – K2 – 21:00
Největší mejdan Tequila party je zpět! Tuhle akci prostě nesmíš zmeškat! Hraje DJ Rudeboy.

Středa 15. listopadu

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Mikádo – DK Metropol – 17:00
První „ostrovní“ opereta uváděná v JD měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěch. Příběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze.

Večer s klavírem XV. – Kavárna Malá scéna – 18:00
První klavírní večer v této sezóně, celkově již patnáctý v pořadí, s Vojtěchem Adamčíkem, českobudějovickým pianistou a skladatelem.

Ani za milion – Divadlo U Kapličky – 19:00
Jacqueline, byť provdaná za anglického velvyslance, je Francouzka tělem, duší i původem. Má dvě děti a kufřík s milionem eur, který je ochotna darovat každému, kdo si jej zaslouží. Lambert ženatý není, manželka od něj utekla. Má duši námořníka a žije jen pro svůj maják, o který se stará čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Ptáte se, co mají oba společného? No přece vůbec nic!

Tělocvikářská zimní – K1 – 21:00
Největší tělocvikářský mejdan je zpět! Tentokrát na téma povolání. Obleč stylový kostým a vyraz na party. O půlnoci tě čeká překvapení, jaké tu ještě nikdy nebylo! Hraje DJ Čechťa.

Čtvrtek 16. listopadu

České Budějovice

Pohádky na dobrý den – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 10:00
V pohádkové skládance se děje téměř nemožné. Z lískového oříšku se vyloupne červík Napucánek, který napálí chamtivou veverku za to, že ošidila své kamarády. A Honza Hlad napraví princeznu Mlsalku, která by místo pořádného jídla stále jenom mlsala samé dobroty.

BM – The Rozladěn – Café Hostel – 19:00
Legenda českého undergroundu v rámci akce Budějovický Manifest 2017.

John Janda – Kavárna Malá scéna – 19:00
Mladý rock-folkový zpěvák, který o sobě říká: „Jsem zpěvák a kytarista na volný noze, hraju, kde se dá, zatím převážně převzatý songy, postupně vytvářím i vlastní.“

Jihočeská filharmonie – DK Metropol – 19:00
Jan Simon a Ivo Kahánek klavír. Dirigent: Zoe Zeniodi. Program: Gabriel Fauré: Pavana Fis moll, op. 50, Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro dva klavíry a orchestr č. 10 Es dur, Aleš Pavlorek: nová skladba ve světové premiéře, Francis Poulenc: Koncert pro dva klavíry a orchestr D moll.

František Nedvěd s kapelou Tie Break „Velkej flám tour 2017“ – KD Vltava – 19:00
Mimořádné koncertní tour 2017 „Velkej flám“, k letošním jubilejním 70. narozeninám Františka Nedvěda spolu s kapelou Tie Break.

Večery S – Mirek Baldrych, Akorát, Seeking Horizon – Divadlo U Kapličky – 19:00
Mirek Baldrych – písničkář s křehkou duší, rockovým výrazem a jasným hlasem. Akorát – budějcko-strakonická skupina na folkové scéně působila do roku 2002 a činnost obnovila po mateřské dovolené v roce 2016. Seeking Horizon – „Pojď si zahrát akusticky,“ řekli si Honza s Michalem. Po dvou letech mailování s kamarádem Markem Doellem z Kalifornie, který se nakonec i s rodinou ocitl u nás, se začala psát historie a první písně acoustic-rockových Seeking Horizon.

The Display (DE) + To Age (CZ) – mcFabrika – 20:00
Kapela The Display vyráží na české turné s kapelou To Age. Vokalista Ross Thompson z populární německé acapella formace Van Canto přijede v listopadu na tři koncerty do České republiky se svojí druhou kapelou The Display.

Dhogh & Lab – Velbloud Music Bar – 20:00
Klubová noc. Mor4m & Fau One / live electronic jam, Trojan Horses / house DJ set, A. Veit / light control.

Techno All Night – TNC Live (Kinetix), Weprik, Vopeek, Paty – Komiks klub – 21:00
TNC live set (Kinetix). DJs: Weprik, Vopeek (Opidum), Paty (Opidum).

HOM: DJ Electromajk aka Michael Burian – Exclusive vinyl set – K2 – 21:00
Listopadové vydání rezidentní noci Melvina Coxxe – House of madness, bude hostit legendárního DJ Electromajk ve speciálním vinylovém setu! V současné době vystupuje také pod uměleckým jménem Michael Burian.

Autoři | Foto Facebook Jana Boušková

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, hudební skupina, Jana Boušková, František Nedvěd, klavír, Dům kultury Metropol, České Budějovice, Metzlův dům, Jaroslav Samson Lenk, Malá scéna, Wolfgang Amadeus Mozart, Gabriel Fauré, Francis Poulenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zahrají The Display, Lords of the sound, František Nedvěd nebo Jana Boušková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.