Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Chinaski, Gaia Mesiah a The Plastic People of the Universe!

V pátek i o víkendu vás čeká řada zajímavých hudebních i divadelních čísel, ale největšími lákadly dozajista budou: Gaia Mesiah, The Plastic People of the Universe a Básníci ticha, Chinaski, Voxel s Cimbálovkou, Mucha a Václav Neckář & Bacily.

Pátek 10. listopadu

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Utajený koncert #5 / Energico con temperamento – 19:00
Protože vás rádi překvapujeme, připravili jsme pro vás na tuto sezónu už třetí řadu UTAJENÝCH KONCERTŮ. Program: Maurice Ravel / Bolero, op. 81, Mario De Rose / koncert pro violoncello a orchestr, Modest Petrovič Musorgskij / Obrázky z výstavy, orchestrální suita v instrumentaci Maurice Ravela.

Chodurův festival – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Druhý obnovený ročník přehlídky jihočeských pěveckých sborů.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Žebrácká opereta – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Vlastimil Peška: záměrem Žebrácké operety je dokázat velectěnému publiku, že vše, co mnozí „odborníci“ považují za pokleslé, je dobré, ne-li skvělé, k vyjádření ušlechtilých myšlenek, které se zdají být neušlechtilé. Děj komedie pracuje se syžetem známého tématu velmi volně, však velmi nápaditě. A tak je švihák Meky vlastně zkorumpovaným stárnoucím seladonem, okolo kterého se dokážou točit již jen děvy důchodového věku. Divadelní spolek Ořechovské divadlo, Ořechov.

Společenský večer pro ranou péči – Beseda – společenský sál – 19:00
Charitativní společenský večer plný tance a dobré zábavy za doprovodu kapely Bryce Belchera. Výtěžek celého večera bude věnován Středisku rané péče SPRP.

The Hope s hosty – Velbloud Music Bar – 19:00
Proběhlo již pár menších koncertů na zahřátí, a tak pátek ve Velbloudu to na domácí Budějcký půdě rozjede znova v novém složení s plnou vervou, chutí, radostí. No a hlavně se skvělými hosty Time Shifters a The Podzemnix.

Černá Mutace – Kavárna Matice – 19:00
Večer v tónech space magic blues. Večer, co bude sexy. Poprvé u v Kavárně Matice, nenechte si ujít tuhle podmanivou hudbu.

The Plastic People of the Universe + Básníci ticha – mcFabrika – 20:00
Legenda se vrací do Budějc! Nenechte si ujít koncert kapel The Plastic People of the Universe a Básníci ticha. 

Rest, Mc Gey, Maniak, Regie – Los Angeles tour – Komiks klub – 21:00
L.A. Tour v Českých Budějovicích: Mc Gey a Maniak, každý v jiném labelu, každý z jiné země a každý se ubírá jiným hudebním směrem. I přesto jejich chemie funguje a proto na podzim vyráží na společnou Los Angeles tour po republice.

Gaia Mesiah – Klub Slavie – 21:00
Zakládajícími členkami se staly v roce 1998 bubenice Misha Cortéz a kytaristka Santa Morella. Od tohoto roku se také datují první skladby a texty pro Gaia Mesiah, která byla pod tímto jménem oficiálně založena 19. 11. 2000.

Toxymoron D&B Madness w. Dephzac (SK) & Malcuth (CZ) – K2 – 21:00
Listopadový díl drum&bassového šílenství Toxymoron vám představí hned dva zajímavé hosty. Prvním je slovenský producent a DJ Dephzac, jehož tracky se nesou v klasickém neuro-deep zvuku s liquidfunkovými vlivy. Druhým z hostů je mladý producent Malcuth, zaměřující se na neurofunk a halftempo.

Sobota 11. listopadu

České Budějovice

Alenka v kraji zázraků – Metropol – Divadelní sál – 10:00, 14:30
Výpravný pohádkový muzikál plný hereckých hvězd s úchvatnými kostýmy a hudbou Vašo Patejdla. Hrají: David Gránský, Dáda Patrasová, Martina Pártlová, Ernesto Čekan, Jana Zenáhlíková, Miroslav Hrabě, Felix Slováček jr. a další.

Zapomenutý čert – Divadlo U Kapličky – 15:00
Budějcká Thálie 2017. J. Drda: pohádka o zapomenutém starém čertovi, který nechce zpět do pekla, neboť tam nemá kamarády a pořád se tam jenom křičí a smrdí to tam. 

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Rozmarné léto – Divadlo U Kapličky – 15:00
Budějcká Thálie 2017. Populární humoristická novela V. Vančury napsaná v roce 1926 je často dramatizována. Pokoušíme se novele prošlapat na jevišti cestičku méně užívanou. Akcentujeme vztah manželů Důrových, lyrický poetismus a jazykovou hravost posunujeme více k dramatičnosti a scénické hravosti, používajíc i prvků grotesky. Rádobydivadlo Klapý.

Chinaski – Není nám do pláče tour – Budvar aréna – 20:00
Jedna z nejúspěšnějších českých skupin Chinaski vydala 5. května 2017 desáté studiové album Není nám do pláče. Kapela v roce 2017 nekoncertuje až právě do podzimního turné, kde bude jediná možnost vidět Chinaski naživo s největší světelnou a zvukovou show v historii kapely.

Voxel s Cimbálovkou – Klub Slavie – 21:00
Dosti nepravděpodobné a překvapivé #PopFolklorTour s Cimbálovkou je tady! Uslyšíte skladby Voxela předělané do aranží pro cimbálovou muziku, zazní zcela nové i starší písně, a možná si zabékáte aj něco z teho folklóru.

Mucha – K2 – 21:00
Po loňském úspěchu Muchy v K2 tentokrát přichází úspěch č. II! Jedinečný koncert v útrobách jihočeské sokolovny.

Neděle 12. listopadu

České Budějovice

Antologia – to nejlepší z černého divadla – Divadlo U Kapličky – 15:00
Budějcká Thálie 2017. Jiří Srnec: antologia je divácky nejúspěšnější představení posledních let, které sklízelo potlesk na všech kontinentech. Diváky provedeme tvorbou našeho souboru od roku 1961. Černé divadlo Jiřího Srnce, Praha.

Screamers – KD Vltava – 19:00
Screamers jsou jednou z nejstabilnějších českých uměleckých skupin, která se etablovala na poli alternativního divadla v roce 1997. Tvoří ji šest umělců - herců, tanečníků, zpěváků a komiků. Představení jsou estetickým zážitkem postaveným na syntéze hereckého, baletního a pěveckého umění. Umění female impersonatingu, bravurní improvizace a jevištní kompozice.

La Fabrika: Bláznivý Petříček – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Příběh lásky mladého muže a krásné teroristky se odehrává na útěku před policií, rodinami, ale také před životem. Výprava představení je koncipována jako starý filmový ateliér, kterému dominuje automobil s využitím zadních projekcí.

Dva – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Jim Cartwright: tragikomedie o tom, co všechno se za jediný večer může odehrát v obyčejné hospodě. Ačkoliv ve hře vystupuje 14 postav včetně ústřední dvojice majitelů hospody, všechny jsou hrány dvěma herci. Divadelní soubor Amadis, Brno.

Václav Neckář & Bacily – „Příběhy, písně a balady“ – DK Metropol – 19:00
Koncert Václava Neckáře se skupinou Bacily s titulem „Příběhy, písně a balady“.

Pondělí 13. listopadu 

České Budějovice

Koncert lektorů – Základní umělecká škola B. Jeremiáše – Koncertní sál – 18:30
Tradiční koncert lektorů hudby centra volného času a vzdělávání Universum v Kostce.

Retro Kampa Párty – Studentský klub Kampa – 20:00
Retro párty, jak má být, DJs, retro hity, originální výzdoba, soutěž o nejlepší kostým a drinky v akci.

Autoři | Foto Facebook Chinaski (OFFICIAL)

Štítky kulturní tipy, hudba, koncert, Chinaski, divadlo, The Plastic People of the Universe, Gaia, cimbálová muzika, kaplička, Václav Neckář, České Budějovice, hudební skupina, představení, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Chinaski, Gaia Mesiah a The Plastic People of the Universe!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.