Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeská města investují do vánoční výzdoby stovky tisíc korun

Dominantou bude téměř všude osvícený strom na náměstí. Města počítají s tím, že instalace výzdoby v ulicích začne v listopadu. Kromě stromů se v ulicích objeví například světelné řetězy nebo andělé.

České Budějovice připravují tři dominantní stromy. „Zdobí se dva přírodní na Senovážném náměstí a sídlišti Šumava a vánoční strom na náměstí Přemysla Otakara II. před radnicí,“ řekla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Právě na náměstí Přemysla Otakara II. bude strom zdobit 250 nových LED svítidel.

Náklady na výzdobu v Českých Budějovicích se pohybují v řádech stovek tisíc korun. V Prachaticích kromě stromu upoutá lidi ještě jiná dominanta. „Je to obří anděl na náměstí,“ uvedla vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu z prachatického městského úřadu Jiřina Dolejšková.

Stejně jako České Budějovice i Jindřichův Hradec nespoléhá při vánoční dekoraci jen na jeden strom. Kromě toho hlavního na náměstí Míru počítá s ozdobením dalších jehličnanů v místních částech a na sídlištích.

V Táboře plánují zahájit instalaci vánočních prvků už v příštím týdnu. Osvětlí několik menších stromů a jeden dominantní na Žižkově náměstí. „Dále je pak výzdoba doplněna o vánoční prvky, jako především sněhové vločky na stožárech veřejného osvětlení,“ řekla Radka Šimková z táborského městského úřadu.

Strakonice zaplatí za instalaci a následné odmontování vánočních prvků 210 tisíc korun. Koupí nové osvětlení na strom u kruhové křižovatky směrem na České Budějovice. Písek poprvé ozdobí fontány v Budovcově ulici a na Havlíčkově náměstí.

Autoři

Štítky Vánoce, stromek, osvícení, ozdoby, strom, náměstí, České Budějovice, instalace, Přemysl Otakar II., Šumava, Náměstí Přemysla Otakara II., Senovážné náměstí, Prachatice, Jindřichův Hradec, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská města investují do vánoční výzdoby stovky tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.