Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Death fest ve Fabrice, Suburbass a Ambassador21 v Komiksu

V pátek a sobotu vás čeká hudební nálož snad ve všech místních klubech: K2, Velbloud, Slavie, Komiks i Fabrika nabízí rozmanité hudební lahůdky ze všech koutů republiky i světa. Ani divadelní příznivci nepřijdou zkrátka. V Jihočeském divadle bude mít premiéru představení Nebezpečný experiment a v Divadle U Kapličky začíná tradiční přehlídka ochotnických divadel Budějcká Thálie 2017.

Pátek 3. listopadu

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Ing. Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Nebezpečný experiment – Jihočeské divadlo – 19:00
Profesor Gilroy se na večírku setká se ženou nadanou mimořádnou schopností vnutit druhým svou vůli. Fascinující ukázka hypnózy, jejímž je svědkem, jej přivede k nápadu vědecky prozkoumat tyto zvláštní schopnosti. Sám se vydá do rukou oné záhadné ženě a doufá ve vědeckou senzaci. Experiment se mu ale brzy začíná vymykat.

Ženské nebe – kabaret – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Zatímco České nebe je kromě babičky ryze mužská záležitost, Ženské nebe je plné vzácných a výjimečných žen. Ač to možná tak nevypadá, vzhlížíme s úctou a obdivem k oněm velikánkám, abychom z nadhledu ukázaly samy sebe. A proč jsme zvolily kabaret? Protože nikdy není pozdě začít zpívat, tančit a hrát. Ženský Amatérský Spolek Homole. Režie: Stanislava Kočvarová.

Perkuto Open Stage – Studentský klub Kampa – 19:00
Večírek příznivců orientální hudby a tance. Stále nová čísla, všechny významné českobudějovické školy orientálního tance a společný jmenovatel – bubenická skupina Perkuto.

Vojtěch Adamčík: Klasika, film, muzikál – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Klavírista a muzikálový skladatel Vojtěch Adamčík, autor hudby oceněného muzikálu Cyrano, vystoupí sólově – poprvé od roku 2013. Nenechte si ujít jedinečný hudební večer. Jako hosté vystoupí například Radomír Švec, Kristýna Svobodová, Anna Pavlíková či Přemysl Filous. Celý večer provází slovem Adéla Kalusová.

Koncert – Restaurace Prorockbar – 19:30
Speciální koncert Blues Amplified. Členové skupiny: Jan Holeček, Jindřich Musil, Dan Hubáček.

Ovoce & Lola – Dopiju a jdu tour 2017 – Velbloud Music Bar – 20:00
Ovoce (ex-zakázanÝ) naposledy před novou deskou vyráží na turné zahrát starý songy a jeden novej, kterej nikdo z vás ještě neslyšel! Lola běží vznikla v roce 2012 z mimopražských kluků, kteří se usadili v Praze a začali dělat společnou věc – kapelu, se kterou se potloukají po českých a slovenských klubech, festivalech a vlastně úplně všude.

AK X Tour – Deset let tvrdě – K2 – 20:00
Připravili jsme pro vás jedinečnou show, kde uslyšíte největší hity AK, kterou tvoří Sergei Barracuda & Pastor & DJ Bussy, od roku 2010 po současnost.

Veteráni studené války – Klub Slavie – 20:00
Veteráni studené války přijíždějí i do tvého města. Přijď na koncert a nepřestávej bojovat. Stojí to za to.

Decade: A Caustic Fate (AT) – The OverAlls (AT) – Alike (CZ) – mcFabrika – 20:00
A Caustic Fate – rockcore, The OverAlls – crossover, Alike – rock/crossover.

More2Core / Suburbass aka WolfeNoiz', Ambassador21 (Prspct) – Komiks klub – 21:00
Suburbass aka WolfeNoiz' je industrial hardcore a crossbreed projekt známého francouzského producenta. Ambassador21 je jedinečné běloruské industriální duo: Natasha A Twentyone a Alexey Protasov. 

Sobota 4. listopadu

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00, 15:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Hrátky s čertem – Divadlo U Kapličky – 15:00
Budějcká Thálie 2017. J. Drda: Pohádka o tom jak dobro vítězí nad zlem, kde lež má krátké nohy, kde není místo pro lenost ani pýchu a kde je největší zbraní dobré a láskyplné srdce. Bechyňský divadelní spolek "Lužnice", Bechyně. Režie: Jaroslav Mrzena.

Racek – SUD – 19:00
Slavná komedie A. P. Čechova, kde se „nic neděje“. Lidé jen jedí, pijí, nosí svá saka – a tolik lásky je všude.

Ruská zavařenina – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. L. Ulická: hořká komedie na půdorysu hry A. P. Čechova Višňový sad s úsměvným nadhledem a lehkou ironií. A to rozhodně není málo, protože smích nám mnohdy pomáhá věci lépe pochopit. Divadelní soubor Domu kultury Krupka. Režie: Jana Urbanová.

Fabrika Death fest 2017 – Benighted, Gutalax, Gride a další – mcFabrika – 17:30
Kultovní francouzská kapela Benighted se poprvé ukáže v ČB. Dále zahrají Gride (Prachatice), Gutalax (Křemže), Urtikaria Anal (Mexiko), Anime Torment (Litoměřice), Godsfury (ČB, Tábor), Bad Days Begin (Tábor). 

Křest alba Mezi prsty – Evangelický kostel – 18:00
Přijďte podpořit mladé umělce – křest alba Reného Matláška, v roli kmotra a moderátora Walter Bobr Matlášek.

BBQ: Yenik&Mach – Café Hostel – 18:00
Zimní verze oblíbených grilovaček Barbecue. Přesuneme se dovnitř a zatopíme v krbu. Muzika: DJ Mach a Yenik.

Dušičkový rej – KD Včelná – 20:00
Všechna strašidla, obludy, mrtvé duše a jinou havěť ze záhrobí najdete na tradiční zábavě v maskách v Kulturním domě na Včelné. Večer s tombolou, hudebně doprovodí skupina Klaret – Strážský výběr. 

Lu a Dzigolos – Horká vana – 20:00
Dvě mladé kapely z Jihlavy hrající atlernative.

DnB BreakDown / Monkey Boom DJs, Gred Lvov, Keja, ShaniX – Komiks klub – 21:00
Zahraje mladá crew, oživující sever Čech drum and bass akcemi pod názvem Monkey Boom. Druhým hostem této párty je mladý talentovaný DJ a producent z Českých Budějovic Gred Lvov.

Neděle 5. listopadu

České Budějovice

Bubu, bu – Divadlo U Kapličky – 15:00
Budějcká Thálie 2017. O. Fencl: pohádkový příběh o zlém a chamtivém černokněžníkovi Ludvovi, který chce získat kouzelnou knihu, která by mu umožnila vládnout celému světu. Divadelní spolek PIKI Volyně. Režie: Marie Banáková.

Sněhurka – Malé divadlo – 15:00
Klasická pohádka o zlé královně, Sněhurce a sedmi trpaslících.

S tvojí dcerou ne! – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. A. Procházka: příběh docela obyčejných manželských párů, kteří se snaží předejít možné manželské krizi, a to vše za přispění dospívající dcery a bytaře. Divadlo-bez zákulisí, z.s., Sokolov. Režie: Petr Boor, Andrea Plachá.

Pondělí 6. listopadu

České Budějovice

Nebezpečný experiment – Jihočeské divadlo – 19:00
Profesor Gilroy se na večírku setká se ženou nadanou mimořádnou schopností vnutit druhým svou vůli. Fascinující ukázka hypnózy, jejímž je svědkem, jej přivede k nápadu vědecky prozkoumat tyto zvláštní schopnosti. Sám se vydá do rukou oné záhadné ženě a doufá ve vědeckou senzaci. Experiment se mu ale brzy začíná vymykat.

Návštěva mladé dámy – recitál o lásce – Divadlo U Kapličky – 19:00
Budějcká Thálie 2017. Z. Podskalský: muž a žena je odvěké, věčné a nevyčerpatelné téma k inspiraci. Hra nabízí úsměvné pohledy do tohoto věčně napínavého soužití. Obrazy z partnerského soužití naplněné brilantním konverzačním dialogem mezi mužem a ženou rozehrávají témata jako je svádění, žárlivost, láska a svatba. Marediv – Marešova divadelní společnost, České Budějovice. Režie: Věra Hlaváčková.

Autoři | Foto Facebook Ambassador21

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, kaplička, České Budějovice, experiment, Cena Thálie, Metzlův dům, hudební skupina, Jihočeské divadlo, představení, láska, studená válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Death fest ve Fabrice, Suburbass a Ambassador21 v Komiksu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.