Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Marta Kubišová naposledy, Radůza nebo kapela Matou Noir

Kapela Matou Noir oslaví ve Velbloudu 10 let existence a Marta Kubišová přijede do Budějc oslavit 75. narozeniny, stejně jako konec koncertní kariéry. Horkou vanu navštíví francouzsko-americko-slovenské šansonové trio Šarivary a v Metropolu zahraje Radůza s kapelou. Kromě toho se těšte na další Halloweenské akce.

Úterý 31. října

České Budějovice

Mladí hudebníci se představují – Jihočeský univerzitní orchestr – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Večer filmových a tanečních melodií v podání Jihočeského univerzitního orchestru.

Matou Noir – 10 Years Tour – Velbloud Music Bar – 20:00
Hudba skupiny Matou Noir kombinuje balkánský temperament, klezmerový důvtip a jazzovou eleganci. Od vzniku skupiny na podzim 2007 došlo v jejím obsazení k několika změnám, ale jádro skupiny (violoncello, housle, akordeon) v popředí s šarmantní zpěvačkou Camillou Chimiak zůstávají po celých deset let stejné. Od svého vzniku vydala skupina Matou Noir čtyři alba, jejichž atmosféra téměř plně vystihuje zážitek z živého vystoupení, ale nikdy se tomuto plně nevyrovná – přijďte zažít Matou Noir live do Velbloudu!

Halloween 4XL – K2 – 21:00
Klub K2, studentská unie VŠTE, studentská unie JU a Jägermeister vás zvou na party, která nebude mít obdoby! Začneme v říjnu a skončíme v listopadu. Ta pravá halloweenská noc na den přesně jedině v K2.

Středa 1. listopadu

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Halloween – Café Hostel – 18:00
Stylová výzdoba, akční drinky, DJs: Antonín Padrta a Fau One.

Mátový nebo citron? – Divadlo U Kapličky – 19:00
Skupina herců zkouší novou hru. Technika je flegmatická, kostymérka držkatá, režisérka nezvládá krizové situace. Mezi herci vzrůstá napětí. První dáma souboru je zoufalá z nesmělého, neohrabaného herce – začátečníka, nicméně synáčka sponzora představení. Nadchází večer premiéry. Vše se mění v nezvládnutelné delirium.

Marta Naposledy – Turné Marty Kubišové – KD Vltava – 19:00
Marta Naposledy je absolutně poslední turné v kariéře naší známé české zpěvačky. Poslední koncert se uskuteční na její 75. narozeniny v místě narození, a to v Českých Budějovicích.

Emerald Mind (RU), Arthemion (CZ) – mcFabrika – 20:00
Emerald Mind (RU) – power / progressive metal. Arthemion – symphonic death metal.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
DJ Hanzall a hosté: HellSmith, Smolis, SHANiX, Bassheadz.

Čtvrtek 2. listopadu

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Dekkadancers na jihu – Jihočeské divadlo – 19:00
V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

Radůza + kapela – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Radůza zahraje se svou kapelou průřez dosavadní tvorbou. Zazní nejen písně z alba Marathon příběh běžce, ale i písničky z prvních desek a také ty, které jsou zbrusu nové – z vánočního alba Studna v poušti (září 2017). Radůza se zvládne doprovodit na několik hudebních nástrojů, její zpěv hřmí, ale i jemně vypráví dojemné příběhy, jako například v nádherných baladách Madeleine nebo Jeannine, které se staly skvostem jejího repertoáru.

Folklorní tančírna – KD Slavie – 19:30
Živá hudba k tanci.

Koncert skupiny Šarivary – Horká vana – 19:30
Francouzsko-americko-slovenské šansonové trio, jemně protkávané jazzem i world music. Francouzskou zpěvačku a flétnistku Aude Martin doprovodí kytarista a zpěvák Chris Coleman a baskytarista Tomáš Ulahel.

Jihočeská filharmonie – Katedrála sv. Mikuláše – 20:00
Jihočeská filharmonie, Český filharmonický sbor Brno. Pavla Vykopalová – soprán, Jiří Brückler – baryton.

Permon Balet Superstar, Coitus Terraemotus, Panoptikum – Velbloud Music Bar – 20:30
Halloweenský koncert, kostým nutností! Permon Balet Superstar – alternative z Třebíče. Coitus Terraemotus – psychedelic-stoner rock. Panoptikum – underground, psychedelic rock, flamenco, art rock, punk a tak různě.

Autoři | Foto Facebook Marta Kubišová

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, hudební skupina, Marta Kubišová, České Budějovice, Dům kultury Metropol, rock, projekt, Halloween, Karel Žlábek, Jihočeská vědecká knihovna, Chris Coleman, Pavla Vykopalová, Jaderské moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Marta Kubišová naposledy, Radůza nebo kapela Matou Noir  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.