Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Petr Kolář, Ben Cristovao, Pub Animals a Halloweenské párty!

O nabitý konec týdne se postará nejen blížící se Halloween, ale hlavně řada koncertů, na kterých nesmíte chybět. Ve Slavii zahraje Petr Kolář, v Metropolu Ben Cristovao, v Horké vaně Jakub Noha, ve Velbloudu oslaví narozeniny Colp a představí se dvojice francouzských kapel ÇA a ÇUB, v bývalém Nexosu to rozjedou Pub Animals & Colectiv, do Komiksu zavítá londýnský Hefty.

Pátek 27. října

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom ty jej můžeš zachránit! Staň se na chvíli naším kolegou a zachraň svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Trubadúr – DK Metropol – 19:00
Giuseppe Verdi. Ústřední postavou tragického příběhu je žena poznamenaná hrůzným traumatem minulosti. Její neukojitelná touha po pomstě v ní pozvolna ničí všechno lidské a stane se nakonec osudnou i pro Manrica a Lunu, dva soky v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou ve skutečnosti sourozenci.

Two Days Party Halloween Edit – Stone’s Bar – 19:00
Monsters & Creatures. Legendární Stone's Hallowen párty je tady, takže nahoď nejlepší převlek a staň se zrůdou večera. Zahrají Lucky Devil, Svan Lay, McBeth.

Halloween Party – Imperial Club – 20:00
A je to tady! Ani v Imperialu na děsuplný Halloween nezapomněli. A že to bude fakt hrůzostrašná bomba.

Czech Core Tour: F.O.B & Made By Zero a hosté – mcFabrika – 20:00
F.O.B. (death-metal-core, Tábor), Made By Zero (metal-core, Uherské hradiště) + hosté.

Benefice pro Cibelu vol V. – Velbloud Music Bar – 20:00
Máme tu pro vás další, již pátý ročník benefičního koncertu pro Cibela. Zahrají: Budulínek – violence folk / Rokycany, Pirates of the Pubs – celtic punk / Budweis, PročNe! – řízný punk rock z jihočeských luhů a hájů.

Koncert písničkáře Jakuba Nohy – Horká vana – 20:00
Koncert písničkáře svěže legendárního – Jakuba Nohy.

Halloween SAW Edition with Don Marquez & Dj Will – MAXIM Music club – 21:00
Blíží se další noc oživlých mrtvol. Čeká vás poslední párty v životě, tak ať stojí za to. Vylaďte si kostým a přijďte ukázat kolik života v tobě zbylo. Nejživější atmosféru najdeš jak jinak než v Maximu.

House Of Madness – Liquid Smile (SWE), Melvin Coxx, Andy Road – K2 – 21:00
Halloweenské vydání rezidentní noci Melvina Coxxe – House Of Madness, tentokrát bude hostit švédské Duo Liquid Smile!

Petr Kolář – Klub Slavie – 21:00
Zpěvák Petr Kolář od 18 let zpíval s řadou rockových kapel, například Arakain, a věnoval se nejrůznějším hudebním projektům. Několikrát se umístil na 2. místě v anketě Český Slavík Mattoni.

Sobota 28. října

České Budějovice

Návrat 312. Perutě do Budějc – Vatikán – 11:00
Přes den vás čeká přehlídka vojenské techniky a výstava před restaurací a večer dobový ples v restauraci Vatikán.

Čechomoří – Malé divadlo – 18:30
V roce 1975 podal Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Reggae's not dread! – Pub Animals & Colectiv – Runway Night – 20:00
Českobudějovičtí Pub Animals a Colectiv vyslyšeli přání svých fanoušků a spojili své síly. Tohle bude velkolepá show v nostalgickém prostředí znovuotevřeného klubu Nexos v Mladém.

Ben Cristovao – Poslední tour – DK Metropol – 20:00
Ben Cristovao vydal letos v červnu své nové EP o pěti písních. To v září doplní rozšířenou edicí o další songy. Nenechte si ujít jeho koncert na jihu.

Dark Comics III / Hefty (UK) – Komiks klub – 20:00
Třetí ročník události Dark Comics. Koncept je podobný předešlým rokům, tedy deep/dark techno, dark progressive psytrance a jeden dark psytrance set s vyšším BPM nakonec. Tentokrát ovšem s váženým hostem který přiletí z Londýna, nekorunovaným králem rázného, temného psychedelického techna a darkprogu – Hefty.

Toxymoron Drum&Bass Madness – K2 – 21:00
Drum&bassové šílenství Toxymoron se vrací s měsíční pravidelností a tentokrát se můžete těšit na hosty z plzeňské základny – Membraina a Re:Fuse s jejich vytříbenou selekcí a propracovanými mixy, místního nadějného talenta R-Flyera, starého pardála Olivaze, řeznika Syberiuse a rezidenta Hanzalla.

Colp oslaví 20 let existence novým albem – Velbloud Music Bar – 21:00
Jako hosty jsme si pozvali death metalovou bandu Diligence s pořádným ženským growlem a progressive metal band My Pulse.

Neděle 29. října

České Budějovice

Zlatovláska – premiéra II. – Divadlo U Kapličky – 15:00
Po nedodržení slibu, který dal mladý kuchař Jiřík svému králi, se musí vydat na dlouhou cestu a najít pro krále nevěstu. Svou odvahou a dobrým srdcem získá nečekané přátele, kteří mu pomohou k získání milované Zlatovlásky.

ÇA (FR) & ÇUB (FR) & Kidney Trauma – Velbloud Music Bar – 20:00
ÇA – pod pracovním názvem „ča“ se skrývá trio z francouzského Lyonu s klasickým obsazením kytara, basa, bicí, ovšem jejich písničky už úplně klasické nejsou. ÇUB – Šup! Druhý francouzský čtyřlístek s předchozí kapelou nesdílí jen počáteční písmeno, ale rovněž město, z kterého pochází, a pár členů.  Kidney Trauma – Kátéčko je známá budějcká firma, asi netřeba blíže představovat.

Pondělí 30. října 

České Budějovice

Halloween párty – Studentský klub Kampa – 20:00
Halloweenská párty jak má být, Djs, originální výzdoba, soutěž o nejlepší masku a tématické drinky v akci.

Autoři | Foto Facebook Ben Cristovao

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, party, Halloween, Ben Cristovao, Petr Kolář, divadlo, Jakub Noha, České Budějovice, Metzlův dům, hudební skupina, Dům kultury Metropol, Giuseppe Verdi, Vatikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Petr Kolář, Ben Cristovao, Pub Animals a Halloweenské párty!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.