Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Vojtěch Dyk & B-side Band, Věra Martinová a Der Weg einer Freiheit

Pořádně se rozbíhá divadelní sezóna a pokračují podzimní akce, které vás v sychravém počasí zaručeně zahřejí, tak třeba: Vojtěch Dyk & B-side Tour 2017, Věra Martinová s kapelou, Psy Man Show, Warhol a underground s Jihočeskou filharmonií, němečtí Der Weg einer Freiheit nebo oblíbená Tequila party v K2.

Úterý 10. října

České Budějovice

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 10:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu Jihočeského divadla.

FSPT Úsvit: Z léta do podzimu – Jihočeské muzeum – 16:00
Další z cyklu velmi oblíbených společných zpívání s nepřekonatelnými Úsviťáky.

Galli Theater Festival 2017 – Klub Slavie – 18:00
S Galli Theater se ocitneme tentokráte Im Zwischenreich! Oblíbená dvojice si připravila takovou malou sondu do lidské duše. Z perspektivy jiného světa bude humorně nahlížet na lidské neřesti. Atraktivní Fron zde narazí na Huberta, zaměstnance Úřadu pro reinkarnaci, který si ji pořádně vezme do parády. Fron se musí podrobit „Velké zkoušce“.

Vojtěch Dyk & B-side Band bandleader Josef Buchta: Tour 2017 – DK Metropol – 19:30
Vojtěch Dyk a B-Side Band vyjedou na nové turné vířit bahno. Po roční odmlce vyplněné přípravou a realizací Bernsteinovy mše se zpěvák Vojtěch Dyk a kapela B-Side Band s bandleaderem Josefem Buchtou vrátí na koncertní pódia.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Tequila party – K2 – 21:00
Nejoblíbenější a nejstarší studentská party s tradicí skoro 20 let! DJ Rudeboy.

Středa 11. října

České Budějovice

Festival Čínské kultury – Čínské centrum VŠTE – 9:00
V rámci Svátku středu podzimu proběhne v úterý a středu Výstava kaligrafie a ve středu od 9 hodin ukázková lekce kaligrafie. Od 9 hodin také bude ukázková lekce Čchi-kung. Od 18 hodin vás čeká přednáška Turistou v Číně.

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 19:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Týden obyčejného šílenství – Bohemica Indicia + Mc Berds – 19:00
Akce v rámci Týdne duševního zdraví FOKUS České Budějovice.

Věra Martinová s kapelou – Český rozhas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Věra Martinová se svou kapelou vystoupí v budově Českého rozhlasu České Budějovice. První dáma české country zazpívá své největší hity: Dál jen vejdi, Až na vrcholky hor, Toulavý džíny nebo Nebe, peklo, ráj.

Psy Man Show – Velbloud Music Bar – 21:00
Drumroll. Psy Man Show se definitivně přesouvá do Velbloudu. Psychedelicko kosmický trancový rituál DJ Basica se odehraje za asistence krásné Jury.M.

Kampus žije Afterparty – K2 – 21:00
Afterparty po dvoudenním festivalu, který proběhne v prostorách JU. DJ Endis, DJ Mistrgal.

Bassline Night / Dirty Boy – Komiks klub – 21:00
Bassline, UK Garage, Grime, House, DnB. DJs: Dirty Boy + Guests.

Čtvrtek 12. října

České Budějovice

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Caveman – DK Metropol – 19:00
Máte chuť se rozesmát až k slzám? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví. Komedie, u které nezůstane vaše bránice v klidu!

Warhol a underground – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Jedinečný večer věnovaný 30. výročí úmrtí Andyho Warhola a 50. výročí vydání desky The Velvet Underground & Nico. Hudební produkce písní The Velvet Underground uslyšíte v provedení Jihočeské filharmonie se zpěvačkou Jitkou Charvátovou a hudební úpravě Mejly Hlavsy a Dušana Vozáryho.

Der Weg einer Freiheit (DE) + support – mcFabrika – 19:00
Momentálně jedna z nejdiskutovanějších post-black metalových kapel z Evropy Der Weg einer Freiheit se v rámci svého podzimního tour ukáže také u nás na jihu. Tento koncert bude zároveň jediným českým koncertem.

Autoři | Foto Facebook Vojtěch Dyk & B- Side band

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Vojtěch Dyk, Věra Martinová, hudební skupina, Andy Warhol, České Budějovice, Jihočeská filharmonie, Jihočeské divadlo, Jana z Arku, Amerika, Josef Buchta, B-Side Band, Dům kultury Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Vojtěch Dyk & B-side Band, Věra Martinová a Der Weg einer Freiheit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.