Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Čeká vás Partička, koncert Cyrano i welcome párty pro studenty

Na začátku října se život vysokoškoláků teprve rozjíždí, a tak je třeba napustit si do žil trochu energie. Přijďte třeba na Welcome semester party JU nebo Universitní Votvírák v klubu Kampa. Pro mladší i starší publikum se chystá Slam poetry, Partička, koncertní verze Cyrana nebo recitál Josefa Fouska.

Úterý 3. října

České Budějovice

Hudební večer v FCafé a Ray Rangel – FCafé Club  19:00
Ray studoval konzervatoř de las Rosas ve městě Morelia v Mexiku. V jeho podání se můžete těšit na Bacha, Mozarta nebo třeba Chopina.

Slam poetry – Velbloud Music Bar – 19:30
Slam poetry. Pomezí poezie a divadla. Jednotliví soutěžící se spolu se svými autorskými texty perou o přízeň obecenstva. Protože o tom, jestli to byl propadák, nebo zlatý hřeb večera, rozhodujete vy!

Welcome semester party JU – K2 – 21:00
Nový semestr na JU je tady a Studentská unie ho chce opět uvítat další nezapomenutelnou vysokoškolskou párty! Začínáme ve 21:00 před K2, kde bude loď od Captain Morgan, obří párty stan a v něm DJ Ramel.

Středa 4. října

České Budějovice

Universitní Votvírák – Studentský klub Kampa – 17:00
I letošní akademický rok bude zahájen tradiční veselicí v podobě Universitního Votvíráku. Kromě vystoupení kapel Buď a Nebo, Mons Pubis a Akia je pro vás připravena opravdová lahůdka, a to slovenská alternativní kapela Karpatské Chrbáty.

Miloš Horanský: Neumím jinak než s láskou – Metropol – Malá scéna – 19:00
Divadlo Viola. Martýrium jednoho srdce a dvou osudů pro tři herce k výročí 150 let od smrti Boženy Němcové. Byla mučednicí lásky. Hořela pro ni – neuměla jinak, než láskou – ale nepotkala ji. Hrají: Tatiana Vilhelmová (Božena Němcová), Aleš Procházka (Josef Němec), Tomáš Pavelka (Nebeský, Helcelet, malíř Maloch a jiní).

Partička – KD Vltava – 20:00
Partička – Richard Genzer a Michal Suchánek poprvé spolu na jevišti! Zdá se to neuvěřitelné, ale divadlo dohromady opravdu ještě nehráli. Donutila je k tomu až Partička - improvizační show, kde je zábava tak hustá, že by se dala krájet.

Blackout D&B Resident Night since 2003 – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud s tradicí od roku 2003, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty. Hrají DJ Hanzall a hosté Squid, Thomas, SHANiX a Bassheadz.

Čtvrtek 5. října

České Budějovice

Večer milostných písní a árií – Husův sbor – kostel – 17:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms, Josef Hajna a Jan Maule, klavírní doprovod Ladislav Tříska.

Cyrano – koncertní verze – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Koncertní verze úspěšného původního českého muzikálu Cyrano. Kromě účinkujících z originálního souboru muzikálu vystoupí také sbor sestavený speciálně pro tuto příležitost. To vše doprovodí Jihočeská filharmonie a hostující hudebníci pod vedením mladé nadějné aranžérky a dirigentky Aleny Jelínkové.

Josef Fousek – Zkrátka bez pozlátka – Metropol – Malá scéna – 19:00
Josef Fousek je český spisovatel, básník, textař, humorista, písničkář, cestovatel a fotograf známý z účinkování v Divadle Semafor, později z Divadla Jiřího Grossmana. Vystupuje se svými recitály u nás i v zahraničí, je slyšet na vlnách Českého rozhlasu.

Autoři | Foto Facebook Partička

Štítky kulturní tipy, hudba, party, Partička, divadlo, koncert, Josef Fousek, Slam poetry, Kampa, České Budějovice, láska, Božena Němcová, Mexiko, Josef Němec, Tatiana Dyková, Michal Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Čeká vás Partička, koncert Cyrano i welcome párty pro studenty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.