Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vltava žije! Jak vypadá zážitkový okruh audiovizuálních představení festivalu?

Jedna z největších kulturních událostí v Budějcích netrpělivě klepe na dveře. Pátek a sobota patří v krajském městě audiovizuálnímu festivalu Vltava žije. Nově nebude jenom na náplavce u Dlouhého mostu, ale rozšíří se do centra města. Kam se po setmění vydat, abyste si jednotlivá představení užili?

Diváci mají možnost v pátek a sobotu vidět sérii krátkých audiovizuálních představení na téma Hudební legendy. Na zážitkový okruh se stačí vypravit od 20:30 do 24:00 a na devíti stanovištích poběží v krátkých intervalech jednotlivé show věnované známým muzikantům. Jak tedy celá trasa vypadá?

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbený audiovizuální festival Vltava žije se s programem rozšíří do celých Budějc

Zážitkový okruh festivalu Vltava žije

Info point (náměstí Přemysla Otakara II.)

Všechny podstatné informace o festivalu má informační středisko, které bude už od pátečního odpoledne na náměstí Přemysla Otakara II. Zájemci v něm získají leták s podrobnou mapkou festivalu nebo se budou moci občerstvit. Součástí stanoviště bude i charitativní projekt – Oranžové kolo Nadace ČEZ. Na speciálně upravených rotopedech bude moci každý zájemce minutou šlapání podpořit dobrou věc. Celková částka, která bude minimálně ve výši 100 tisíc korun, bude rozdělena a předána zástupcům Výtvarného atelieru Tvor a na podporu mládeže HC Českobudějovičtí Lvi.

1. Černá věž (lasermapping)

Budějcká dominanta bude věnovaná prvotřídnímu zpěvákovi – Leonardu Cohenovi – a jeho nejznámější písni Hallelujah. Na Černou věž se bude promítat lasermappingová show podobná té z oslav 750 let od založení města.

2. Jihočeské muzeum (facemapping)

Na budově Jihočeského muzea už visí obří obličej, který poslouží k facemappingovému představení s názvem Tváří v tvář. Je vám hlava povědomá? Jistě, v rámci festivalu Vltava žije zazářila už na náplavce.

3. KD Slavie (videomapping)

Jen o kus dál, prakticky co by kamenem dohodil, proběhně videomappingová show. Kulturní dům Slavie bude patřit show, kterou organizátoři nazvali Podívej, hudba!

4. Soutok Vltavy a Malše (vodní stěna)

Král popu, sám velký Michael Jackson, se představí v rámci festivalu Vltava žije na soutoku obou budějckých řek. Jeho vystoupení nese název Když voda tančí.

5. Sokolský ostrov (laser harfa)

Propásnout v žádném případě nelze laser harfu na Sokolském ostrově. Hrát bude melodické písně, se kterými se každý dotkne hudby. Ostatně, Dotkni se hudby je název show v oblíbeném budějckém parku.

6. Panská ulice (hudební ulička)

Vivat musica! zvolají všichni, kteří se během pátečního a sobotního večera projdou Panskou ulicí. 

7. Park Na Sadech (laser animace)

Českou hudební scénu zastoupí v parku Na Sadech významný skladatel Bedřich Smetana. Laser animace je nazvaná stejně jako samotný festival – Vltava žije.

8. Park Na Sadech (strom fantazie)

U stromu fantazie se návštěvníci zasní za zvuků písní Ludwiga van Beethovena. Jak bude znít v parku Na Sadech Měsíční sonáta?

Krajinská ulice (budova Komerční banky)

„I can't get no satisfaction!“ Jasně, obří vypláznutý jazyk už visí na budově Komerční banky v Krajinské ulici, a to znamená jediné – Kameny se valí na Budějce! Sice nepatří do zážitkového okruhu, ale místo věnované kapele Rolling Stones by rozhodně neměl nikdo minout.

Náplavka u Dlouhého mostu (multimediální koncert Vivaldianno – Město zrcadel)

V sobotu se k zážitkovému okruhu navíc přidá i prostor náplavky, kde bude od 20:30 připraven ojedinělý multimediální koncert Vivaldianno – City of Mirrors (Město zrcadel) s výpravným ohňostrojem. Program začíná už v 19 hodin vystoupení DJ Lucca na téma Hudební legendy, celá show bude zakončena ve 21:30 velkolepým ohňostrojem, jak už je při festivalu Vltava žije tradicí.

Foto Jana Kroneislová

Štítky festival, Vltava, představení, náplavka, České Budějovice, Dlouhý most, hudba, laser, Přemysl Otakar II., kulturní akce, Michael Jackson, Komerční banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltava žije! Jak vypadá zážitkový okruh audiovizuálních představení festivalu?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.