Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Dog Eat Dog, Dani a Will Wilde a Hudební slavnosti Emy Destinnové

České Budějovice navštíví sourozenecká dvojice muzikantů z Velké Británie Dani a Will Wilde. V klubu Slavie vystoupí americká kapela Dog Eat Dog a ve Velbloudu kapely z Norska a USA. Před K2 si tenhle týden můžete poslechnout Better Way a БУТ. Pokračují také Hudební slavnosti Emy Destinnové.

Úterý 5. září

České Budějovice

Dixie Old Boys – Galerie Na dvorku – 18:30
Kapela s dlouhodobou tradicí. Všichni muzikanti hráli v různých hudebních skupinách a tělesech. U diváků má velký úspěch, neboť si všichni rádi zazpívají ve stylu old dixilendu.

Dani & Will Wilde – Fcafé club – 20:00
Nejlepší ženský hlas v British Blues Awards 2015 v Fcafé! Dani Wilde je současný bluesový fenomén ve Velké Británii. V Českých Budějovicích zahraje spolu se svým bratrem Willem.

Středa 6. září

České Budějovice

Středy před K2 – Better Way + БУТ – před K2 – 19:00
Better Way – hardcore kapela z Českých Budějovic. БУТ – místní grind-grind partička, která hraje od roku 2009.

Kúča na Měsíci – Měsíc ve dne – galerie – 19:00
Hudebník, textař a frontman legendární undergroundové kapely Bratři Karamazovi se představí jako autor svérázných literárních textů.

28. Hudební slavnosti Emy Destinnové – FOK – Metropol – Divadelní sál – 19:30
Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK. Program: W . A. Mozart – Symfonie „Pražská“, W. A. Mozart – Koncert pro flétnu, harfu a orchestr C dur, op. 299, A. Dvořák – Symfonie č. 5 F dur.

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud v Českých Budějovicích s tradicí od roku 2003, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty. Zahrají DJ Hanzall a hosté.

Čtvrtek 7. září

České Budějovice

Odpoledne s černou kočkou – SUD – studentské universitní divadlo – 19:30
Komedie o manželské krizi, kterou rozpoutá nadaná kočka. Hrají: L. Kunclová, A. Švarcová, M. Doucha (skupina Umělci na vratké noze).

28. Hudební slavnosti Emy Destinnové – Humoreska – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:30
Martin Kasík a Kristina Kasíková – klavír, Jan Šťastný – recitace. A. Dvořák, J. Suk.

Dog Eat Dog (USA) – klub Slavie – 20:00
Dog Eat Dog je americká hudební skupina, která vznikla v roce 1990 v Bergen County v New Jersey. Skupinou prošlo větší množství hudebníků, vedle typických nástrojů pro hardcoreové skupiny měla ve své sestavě také saxofonistu. Své první album nazvané All Boro Kings kapela vydala roku 1994.

Golden Oriole, Gaute Granli, Steve Jansen – Velbloud Music Bar – 20:30
Golden Oriole (Norsko) – „kosmický noise funk“, který dnes hraje pouze ve dvojčlenné sestavě. Gaute Granli taktéž z Norska hraje koncepční a strukturované kusy vzdáleně evokující avantgardní anglické party osmdesátých let vycházející z industriálních tradic. Steve Jansen (USA) se rád zabývá vyvíjením netradičních zvuků, v čemž mu obratně pomáhají saxofony, kytary i manipulace s předtočenými páskovými smyčkami, které sbírá po celém světě.

Český Krumlov

Pták Ohnivák a lišák Zorro – Otáčivé hlediště – 20:00
Z královských zahrad mizí zlatá jablka. Země chudne. Královna Isabela je na všechno sama, na své syny se nemůže spolehnout. První má krev příliš modrou, druhý nadmíru ohnivou – celé dny i noci tráví na ulicích s kapelou. Jedinou nadějí tak zůstává legendární lišák Zorro, kterého však nikdo téměř dvacet let neviděl.

Autoři | Foto Facebook Dog Eat Dog

Štítky kulturní tipy, divadlo, hudba, koncert, hudební skupina, slavnost, Ema Destinnová, Dani Wilde, České Budějovice, USA, Norsko, Velká Británie, tradice, Wolfgang Amadeus Mozart, Steve Jansen, Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Dog Eat Dog, Dani a Will Wilde a Hudební slavnosti Emy Destinnové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.