Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na pátém ročníku charitativního festivalu Houpačka vystoupí komici ze show Na stojáka

Stand-up comedy show Na stojáka, kapela Dirty Blondes, taneční vystoupení party s názvem Budside nebo představení bikerů Ridewheel. Nejen tohle, ale i spousta dalších kulturních a sportovních ukázek čeká na návštěvníky charitativního a multižánrového festivalu Houpačka. Koná se už 19. srpna na fotbalovém hřišti ve Velešíně a jeho součástí je i benefiční běh. Celkový výtěžek poputuje na podporu čtyř vážně nemocných dětí a jejich rodin.

Kromě zmíněných vystoupení je bohatý program festivalu připraven na hřišti již od 13 hodin. Pro děti nachystají pořadatelé výtvarnou dílnu, balónkový ráj, malování na obličej nebo miniškoličku práskání bičem. Chybět nebudou ani zábavné atrakce jako jsou bumperball, bungee running, bungee trampolína, nafukovací lezecká stěna, skluzavka, lukostřelba či stánek E.ON s rodinným fotbálkem, koloběžkami nebo segwayi.

Kdo bude chtít udělat i něco pro své zdraví, může se ve 14 hodin přihlásit do benefičního běhu dlouhého 1,5 kilometru. Startovné činí 100 korun a zároveň slouží jako vstupenka na festival. Mírně obtížný terén se dá absolvovat jakýmkoliv bezmotorovým způsobem – chůzí, během, na kole, s kočárkem nebo i trakařem. Ostatní vyjde lístek na festival na 150 korun. 

V letošním roce podpoří festival výtěžkem čtyři konkrétní děti a jejich rodiny – Libora Svobodu ze šesté třídy základní školy, který trpí chronickou intestinální pseudoobstrukcí a rád by se více věnoval anglickému jazyku, třeťáka Ondřeje Vrbu, jenž má klasickou galaktosemii a chtěl by speciální vzdělávací pomůcky a pomůcky ke zlepšení jemné motoriky, budoucího prvňáka Vojtu Žáka, který trpí vzácnou poruchou vstřebávání lipidů a rád by navštěvoval logopedický kroužek a Viktora Bártu, budoucího předškoláka, jenž má mitochondriální encefalokardiomyopatii a chtěl by mixér na přípravu stravy do sondy. 

Loni, kdy se ještě Houpačka uskutečnila na statku U Hamerníků, se vybralo 87 917 korun. Peníze byly předány mamince zesnulé Adélky. Výtěžek byl použit na úhradu drahé léčby, kompenzačních pomůcek a dalších nezbytných výdajů spojených s neutěšeným zdravotním stavem dívky. Organizátoři doufají, že se letošní ročník znovu ponese v radostném duchu, bude návštěvníky bavit a především pomůže dobré věci. 

Štítky Houpačka, charitativní festival, show, Na stojáka, festival, Velešín, hudební skupina, představení, E.ON, Libor Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pátém ročníku charitativního festivalu Houpačka vystoupí komici ze show Na stojáka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.