Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Laura a její tygři, punk před K2 a jazz/blues/rock na náměstí

V rámci festivalu Central Park Slavie vystoupí kultovní kapela Laura a její tygři, která má novou Lauru a staré tygry. Před K2 zahrají Ramones Revival a Cela pro Klárku a na náměstí Dědek Band nebo ONI. 

Úterý 15. srpna

České Budějovice

Radniční léto: Jak se víly napravily a Janek mluvka – radnice – nádvoří – 18:00
Klasická francouzská pohádka o Jankovi mluvkovi, který zachránil princeznu ze strašlivého loupežnického zajetí. A druhá, česká pohádka, o dvou zlomyslných vílách, hodné holčičce a obrovském obrovi…Loutkové divadlo nejen pro děti.

Hudební večery na náměstí – Dědek Band – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Kapela Dědek Band bude hrát v rytmech jazz / blues / swing.

Alain Reynaud Fourton: Rukojmí bez rizika – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Marc je ženami obdivovaný spisovatel, který má tvůrčí krizi a rozhodne se spáchat sebevraždu. Překvapí ho přítel Luc, který se už kdysi také pokusil zabít, když ho opustila žena, a teď chce učinit totéž, protože se k němu vrátila. Sebevraždu jim překazí trojice prchajících amatérských lupičů s pytlem plným peněz. Hrají: Václav Vydra, Jan Šťastný, Jana Boušková/Jana Malá, Martin Zahálka/Martin Davídek, Lenka Zahradnická/Barbora Šťastná, František Skopal/Martin Zahálka ml.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Anděl Páně 2 – Letní kino Háječek – 20:45
Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná.

Středa 16. srpna

České Budějovice

Středy před K2 – Ramones Revival + Cela pro Klárku – před K2 – 19:00
Ramones Revival je punk-rock z Českých Budějovic. Punková kapela Cela pro Klárku byla založena ve Strakonicích v létě 1990. V nové, značně omlazené sestavě začala opět hrát v roce 2013 a od té doby hojně vystupuje i vydává CD.

Hudební večery na náměstí – ONI – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
ONI jsou tři hlasy, nakřáplé kytary a dech, k tomu silné texty. Pod nálepkou „jazzrockových vypravěčů“ hrají hutné písně kořeněné živelnými mezihrami. Poznávacím znamením je charismatická trojice zpěváků, dechy a kaskadér za bubnem.

ZaŠera aneb hudební večer – Fcafé Club – 19:00
Dámské komorní trio ve složení: flétna, housle a violoncello vám zahraje renesanční a barokní kusy. Přijďte si vychutnat tóny staré hudby. Hrají: Barbora Plachá, Eva Nepivodová a Vendula Kecová.

Srdečně vás vítáme – Letní kino Háječek – 21:45
Vzpomínáte si na nekorektní komedii Co jsme komu udělali? Tak nyní se do kin blíží komedie Srdečně vás vítáme od stejného tvůrce, kterým je režisér a scenárista Philippe de Chauveron. A v hlavní roli se opět představí ztřeštěný Christian Clavier.

Český Krumlov

Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) – Otáčivé hlediště – 20:30
Česká komedie o záletném králi Jindřichovi, jeho šesti ženách, zrádném rádci a královu dvojníkovi, který způsobil neuvěřitelné věci. V hlavní dvojroli Petr Rychlý.

Čtvrtek 17. srpna

České Budějovice

Radniční léto: O ulhané princezně – radnice – nádvoří – 18:00
V jednom docela obyčejném království žila jedna neobyčejně ulhaná princezna. Výchovná pohádka pro nejmenší.

Central Park Slavie 2017 – Laura a její tygři – Slavie – letní open-air scéna – 18:00
Originální česká kapela, která si za pětadvacet své let existence vytvořila jedinečný a nenapodobitelný styl. Založil ji v roce 1985 Karel Šůcha a hraje ve rytmech funky, soulu, jazzu i rocku. Laura a její tygři mají v současné době na svém kontě více než 1 600 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí, 12 vydaných alb a pět velkých koncertních projektů.

Po strništi bos – Letní kino Háječek – 20:45
Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem.

Český Krumlov

Pták Ohnivák a lišák Zorro – Otáčivé hlediště – 16:00
Z královských zahrad mizí zlatá jablka. Země chudne. Královna Isabela je na všechno sama, na své syny se nemůže spolehnout. První má krev příliš modrou, druhý nadmíru ohnivou – celé dny i noci tráví na ulicích s kapelou. Jedinou nadějí tak zůstává legendární lišák Zorro, kterého však nikdo téměř dvacet let neviděl.

Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) – Otáčivé hlediště – 20:30
Česká komedie o záletném králi Jindřichovi, jeho šesti ženách, zrádném rádci a královu dvojníkovi, který způsobil neuvěřitelné věci. V hlavní dvojroli Petr Rychlý.

Autoři | Foto Facebook Laura a její tygři

Štítky kultura, tipy, divadlo, koncert, hudba, letní kino, tygr, hudební skupina, jazz, Jindřich VIII. Tudor, České Budějovice, pohádka, komedie, Jan Šťastný, Přemysl Otakar II., festival, rock, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Laura a její tygři, punk před K2 a jazz/blues/rock na náměstí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.