Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pátý ročník charitativního festivalu Houpačka pomůže čtyřem dětem

Kulaté páté narozeniny letos oslaví oblíbený multižánrový a charitativní festival Houpačka aneb my vám, vy nám. Také letos je, tentokrát však na fotbalovém hřišti ve Velešíně, pořádán na podporu dětem s vážnými dlouhodobými onemocněními a jejich rodinám.

Součástí Houpačky, která se uskuteční 19. srpna ve Velešíně, bude již tradiční charitativní běh. Startovné pro trať o délce 1,5 kilometru činí 100 korun (jde i o vstup na festival, pozn. autora) a veškerý výtěžek půjde například na speciální pomůcky či podpůrné kroužky, které nemocným dětem umožní nástup do vzdělávacích zařízení nebo usnadní výuku.

Kdo však nebude chtít běžet, může pomoci i tak. Doprovodný program festivalu poběží už od 13:00 na velešínském fotbalovém hřišti. Sobotní odpoledne nabídne spoustu hudebních vystoupení, tanečních čísel, exhibicí nebo soutěží. Představí se například taneční skupina Budside, biketrialová show Ridewheel, stand-up comedy vystoupení Na stojáka mají připravené Arnošt Frauenberg a Karel Hynek a v závěru nebude chybět několik hudebních vystoupení se závěrečnou afterparty. Vstupné je oproti běhu o padesát korun vyšší.

Spolky 2/4, METODĚJ a festival Houpačka jsou již nerozlučnou trojicí. V letošním roce podpoří výtěžkem čtyři konkrétní děti a jejich rodiny – Libora Svobodu ze šesté třídy základní školy, který trpí chronickou intestinální pseudoobstrukcí a rád by se více věnoval anglickému jazyku, třeťáka Ondřeje Vrbu, jenž má klasickou galaktosemii a chtěl by speciální vzdělávací pomůcky a pomůcky ke zlepšení jemné motoriky, budoucího prvňáka Vojtu Žáka, který trpí vzácnou poruchou vstřebávání lipidů a rád by navštěvoval logopedický kroužek a Viktora Bártu, budoucího předškoláka, jenž má mitochondriální encefalokardiomyopatii a chtěl by mixér na přípravu stravy do sondy.

V loňském roce, kdy se ještě Houpačka uskutečnila na statku U Hamerníků, se vybralo 87 917 korun. Peníze byly předány mamince zesnulé Adélky. Výtěžek byl použit na úhradu drahé léčby, kompenzačních pomůcek a dalších nezbytných výdajů spojených s neutěšeným zdravotním stavem dívky. Organizátoři doufají, že se letošní ročník znovu ponese v radostném duchu, bude návštěvníky bavit a především pomůže dobré věci.

Štítky charita, festival, Houpačka, děti, pomoc, Velešín, Arnošt Frauenberg, Karel Hynek, Libor Svoboda, fotbalové hřiště, hudební vystoupení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátý ročník charitativního festivalu Houpačka pomůže čtyřem dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.