Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Vladimir 518, The Rocket Dogz, Nezmaři a Ivan Hlas Trio

Na své si tento týden přijdou milovníci rapu, ale i folku, country, punku, beatu a dalších žánrů. Před K2 zahraje Vladimir 518 + The Rocket Dogz, na radnici Nezmaři, u Slavie Ivan Hlas Trio a další kapely vystoupí na náměstí.

Úterý 1. srpna

České Budějovice

Barbecue: Dragon Fruit Loves! – Café Hostel – 17:00
Letní tematické grilovačky v Café Hostel, tentokrát dvojitá porce všeho: jídla i dýdžejek. Od 17 hodin to rozjedou Dragon Fruit Djs a následovat bude Barbecue Party.

Ozvěny Anifilmu 2017 – Hrůza, děs a obskurnosti – Wortnerův dům – Alšova jihočeská galerie – 18:00
Filmová projekce představí pásmo: Hrůza, děs a obskurnosti a další čerstvé novinky ze světa animace. Večerem tradičně provede David Kubec, vedoucí úseku prezentace a ochrany sbírek AJG.

Radniční léto: Kouzelná píšťalka a Labutí panna – radnice – nádvoří – 18:00
Téměř divadelní společnost vám zahraje dvě loutkové pohádky, Kouzelná píšťalka a Labutí panna.

Hudební večery na náměstí – Weekend – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Českobudějovická skupina Weekend vznikla v roce 1991. Velikým přínosem byl příchod a spolupráce s Michalem Tučným v letech 1993 až 1995. Kapela hraje country, blues, folk a rock. 

Dunkerk – Letní kino Háječek – 21:00
Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. Ve filmu se objeví herecké hvězdy Tom Hardy, Cillian Murphy či Kenneth Branagh.

Středa 2. srpna

České Budějovice

Helios Band – Galerie Na dvorku – 18:30
Helion Band má dlouholetou tradici. Byla jednou z prvních beatových kapel v Českých Budějovicích. Původní kapela HELIOS vznikla v roce 1965. Nyní hraje muziku od 60. let po současnost.

Středy před K2 – Vladimir 518 + The Rocket Dogz – před K2 – 19:00
Vladimír 518 či X-Kmen je legendární český rapper vystupující jak s uskupením Peneři strýčka Homeboye, tak samostatně, i s dalšími projekty. Tentokrát vystoupí po boku pražské kapely The Rocket Dogz, která hraje psychobilly-punk.

Radniční léto: Nezmaři – radnice – nádvoří – 20:00
Folková skupina Nezmaři byla založena počátkem roku 1978 čtyřmi „otci zakladateli“ Pavlem Zajícem, Zdeňkem Hejkrlíkem, Zdeňkem Svobodou a Lubošem Hrdličkou, původně jako scénická kapela Divadla dramatických textů. Dnes už není nikdo, kdo by Nezmary neznal, a vy si je můžete poslechnout naživo na radničním nádvoří!

Blackout D&B Resident Night – Velbloud Music Bar – 21:00
Blackout je rezidentní noc v klubu Velbloud s tradicí od roku 2003, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJs i nové talenty.

Pěkně blbě – Letní kino Háječek – 21:45
O tom, že skutečná láska dokáže překonat všechny překážky, vypráví chytrá komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá). Skutečný příběh amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe, se na festivalu Sundance stal diváckým hitem.

Český Krumlov

Příhody lišky Bystroušky – Otáčivé hlediště – 21:00
Tato geniální opera je jásavým i teskným podobenstvím života v jeho nekonečné mnohotvářnosti. Lidské i zvířecí osudy se prolínají v úsměvných, lyrických či tragikomických hudebních obrazech, zasazených do přírodní scenérie pod koruny staletých stromů. Janáčkovo smíření s věčným koloběhem života přeneslo poprvé před Otáčivé hlediště režisérské duo SKUTR v hudebním nastudování Maria De Rose.

Čtvrtek 3. srpna

České Budějovice

Central Park Slavie 2017 – Ivan Hlas Trio – Slavie – letní open-air scéna – 18:00
Ivan Hlas Trio vystupuje ve složení Ivan Hlas (kytara, zpěv), Jaroslav „Olin“ Nejezchleba (violoncello) a Norbi Kovács (kytara, zpěv).

Hudební večery na náměstí – Quiet – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00
Pět muzikantů z Českých Budějovic, kteří spolu hrají od roku 2012. Otírají se o styly jako pop, rock, alternative music, hip hop, folk, završené slovenskými texty. Kapela za svoji existenci vydala mnoho EP.

Špunti na vodě – Letní kino Háječek – 21:00
Tito muži mají skvělý plán, ale jako každý plán má i ten jejich své trhliny. Proto se ocitnou v kánoích sice bez žen, ale zato se svými dětmi. O zábavu je postaráno!

Český Krumlov

Příhody lišky Bystroušky – Otáčivé hlediště – 21:00
Tato geniální opera je jásavým i teskným podobenstvím života v jeho nekonečné mnohotvářnosti. Lidské i zvířecí osudy se prolínají v úsměvných, lyrických či tragikomických hudebních obrazech, zasazených do přírodní scenérie pod koruny staletých stromů. Janáčkovo smíření s věčným koloběhem života přeneslo poprvé před Otáčivé hlediště režisérské duo SKUTR v hudebním nastudování Maria De Rose.

Autoři | Foto Facebook Vladimir 518

Štítky kulturní tipy, Vladimir 518, K2, hudba, divadlo, kino, letní kino, Ivan Hlas, hudební skupina, radnice, České Budějovice, nádvoří, hlediště, Přemysl Otakar II., Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Nezmaři, Christopher Nolan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Vladimir 518, The Rocket Dogz, Nezmaři a Ivan Hlas Trio  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.