Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nabitá kulturní mozaika po celé léto rozeznívá areál kláštera v Borovanech

Léto v klášteře Borovany je v plném proudu a dál bude patřit kapelám různých žánrů. A nechybí ani koncerty vážné hudby, ani divadlo. Každý si určitě vybere z letní pestré nabídky borovanské mozaiky. Pivo, klobásky a pohodová atmosféra stodoly v podzámčí kláštera každého určitě okouzlí.

Jaroslav Tůma a Claudia Gerauer

Sobota 12. sprna (19:30 hodin, kostel Navštívení Panny Marie)

Varhaník Jaroslav Tůma předvede své umění v prostorách borovanského kostela, tentokrát za doprovodu výborné německé flétnistky Claudie Gerauer. Vstupné jsou v předprodeji přes rezervační systém na Jaroslav Tůma a Claudia Gerauer.

Parkán

Pátek 18. srpna (20:30 hodin, pódium v zahradě)

Rocková legenda, kapela Parkán patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co na naší tancovačkové scéně již celé čtvrtstoletí hraje. Jako správná bigbítová kapela si ve svých počátcích vysloužila několik zákazů a sem tam i ránu obuškem. Přesto kapela (snad i díky svému symbolickému názvu, u kterého v naučném slovníku je vysvětlivka masivní hradní zeď) nezlomena hrála dál, a nyní pod pódiem křepčí děti, jejichž tátové a mámy patřili k věrným fandům této skupiny. A patří k nim dodnes, protože, kdo se jednou stane fandou Parkánu, je jím na celý život. A členové samozřejmě doufají, že se dočkají i další generace svých příznivců. Borovanští fanoušci se mohou těšit na téměř tříhodinový koncert kapely, během něhož zazní všechny největší hity této strakonické legendy. Vstupenky na stání pořídíte v předprodeji na Parkán.

Šarivary

Pátek 25. srpna (19:30 hodin, nádvoří kláštera)

Hudební cesta kolem světa. S hudbou skupiny Šarivary publikum procestuje několik kontinentů. Zaposlouchá se do francouzského jazzu, gaskoňských písní, španělského cumbia stylu, hudby francouzských Antil i švédských rytmů. Francouzsko - americko - slovenské šansonové trio vystoupí v případě příznivého počasí v okouzlující atmosféře nádvoří borovanského kláštera. Francouzskou zpěvačku a flétnistku Aude Martin doprovodí kytarista a zpěvák Chris Coleman a baskytarista Tomáš Ulahel. Během hodinového koncertu zazní převážně písně z vlastní tvorby tria zpívané ve francouzštině, angličtině, španělštině, portugalštině a dokonce ve vymyšleném jazyce. Vstupenky lze koupit v předprodeji na Šarivary.


Šarivary.

Connedia dell´arte

Pátek 1. září (20:00 hodin, zahrada kláštera)

Inscenace, veselý příběh pro dospělé i pro děti, vznikla někdy v průběhu léta roku 1995, kdy se herci ze dvou spřátelených brněnských divadel (HaDivadla a Divadla Husa na provázku) spojili se svým spolužákem z Jamu – režisérem Zdeňkem Duškem, aby připravili vlastní „zábavné“ představení. S představením herci v letních měsících objížděli české hrady a zámky a přivydělávali si tak na živobytí. Postupem času se ale tato komedie stala tak slavnou, že ji Spolek sešlých začal hrát i v průběhu roku v různých divadlech České republiky. Příběh je poplatný žánru Commedia dell´arte, chamtivý Pantalone Marek Daniel touží po krásné Isabelle Tatiana Vilhelmová / Gabriela Štefanová, ta miluje romantického Leandra Michal Bumbálek / Michal Dalecký, který o ni soupeří ještě s chvástavým Capitánem Pavel Liška. Celým dějem provází Harlekýno Tomáš Milostný / Leoš Noha / Roman Slovák, kterému sekunduje Pantalónova služebná Kolombína Andrea Marečková. Vstupenky jsou k mání v předprodeji na Commedia dell´arte.

Zámecké nokturno

Pátek 8. září (19:30, hodin, Malovaný sál kláštera)

Začátkem září se zájemci mohou těšit na komorní koncert v Malovaném sále kláštera. Prostor rozezní harfenistka Ivana Dohnalová a sopranistka Magdalena Kulhanová. Koncert se koná u příležitosti XXVIII. Hudebních slavností Emy Destinnové. Vstupenku v předprodeji lze zakoupít přes rezervační systém na CBbsystem.cz.

Totál vokál

Sobota 23. září (19:00 hodin, Malovaný sál kláštera)

Totál Vokál poprvé vkročil na koncertní prkna v květnu roku 2011. Jak už to tak bývá, vznikl tak trochu souhrou šťastných náhod, tak trochu z hecu, tak trochu mu šlo štěstíčko naproti. Od samého počátku se tento sextet se smyslem pro humor, jak se sami charakterizují, snaží své hudbě vdechnout čerstvý rozměr, mezi vokálními uskupeními zřídkakdy vídaný. Usilují o propojení umělecky plnohodnotného hudebního projevu s humorným až groteskním pojetím prováděných skladeb, o přiblížení se tomu, čemu za Velkou louží lidově říkají show. Bude to večer protkaný originálním humorem, ztřeštěnými choreografiemi a nápaditými předělávkami světové hudby. Vstupenku lze pořídit na přes CBsystem.cz.

Autoři

Štítky Borovany, klášter, koncert, divadlo, mozaika, léto, hudební skupina, vstupenka, Jaroslav Tůma, hudba, klasická hudba, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabitá kulturní mozaika po celé léto rozeznívá areál kláštera v Borovanech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.