Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Písku bude řádit Divokej Bill

Už 29. července přijíždí do Písku Divokej Bill se svou nejnovější koncertní show. Divokej Bill a host Poletíme? zahrají v Letním kinu Písek v rámci Píseckého kulturního léta.

Turné, které propaguje novou, v pořadí sedmou řadovku Divokýho Billa s názvem Tsunami, odstartovalo 25. května v Plzni. Čítá celkem 23 zastávek napříč republikou, včetně Písku, a kapela ho zakončí 2. září v domovských Úvalech.

Během koncertu nebudou chybět klasiky jako Plakala, Takovej pocit a další. „Nových věcí, jako jsou Tsunami, Kořala, Vodrhovačka a Utrejch, bychom chtěli hrát co nejvíce, na všechny však asi nedojde, ale tak polovinu desky určitě představíme i naživo. To je vždy výzva, která nás baví,“ komentuje frontman kapely Václav Bláha. 

Tucet nových písní natáčeli Billové během prvních měsíců letošního roku a autorsky se na nich nejvíce podíleli Václav Bláha a Roman Procházka. Celkové aranže jsou pak jako vždy společným dílem celé kapely. Kromě obvyklého nástrojového složení se navíc můžete těšit v některých písních i na foukací harmoniku v podání banjisty Jana Bártla, kontrabas Jurdy Čaruje nebo na smyčcové pasáže, které má na svědomí Apollon Quartet. Zaslechnete i syntetické zvuky.

„Tematicky je deska taková klasika, tedy všehochuť. Texty jsou o svobodě, kamarádství, lásce, hodně radosti, trochu splínu, ale také o mejdanech a životě s kapelou, Nechybí ani naše oblíbené námořnické téma. Právě námořnická píseň, jmenuje se Naděje, v sobě skrývá i hodně zajímavý příběh, když si každou sloku napsal na míru jeden z nás, a taky si ji na desce zazpíval,“ doplňuje Bláha.

Album Tsunami bude k dispozici i na zastávkách turné kapely. Tedy i v píseckém letním kině. Koncert oblíbené české kapely zde v sobotu začíná ve 20 hodin. Vstupenky za 380 korun jsou k dispozici na portálu Ticketstream nebo na webových stránkách Centra kultury města Písek.

Autoři

Štítky Písek, hudební skupina, Poletíme?, Václav Bláha, Roman Procházka, Plzeň, Jan Bártl, letní kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku bude řádit Divokej Bill  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.