Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vltavotýnským slavnostem budou vévodit Lenka Dusilová a Vlasta Horváth

V sobotu 22. července proběhnou v Týně nad Vltavou městské slavnosti, konané s podporou ČEZ a Pivovaru Protivín. Celodenní program nabídne zábavu pro všechny generace.

Letos jsme se vrátili k osvědčenému termínu konání slavností uprostřed léta, věříme, že kromě místních dorazí i návštěvníci z okolí,“ zve na akci starosta města Milan Šnorek. Slavnosti připomenou památku významného loutkáře Matěje Kopeckého, který na Vltavotýnsku působil a je pohřben na místním hřbitově. Dopoledne bude znít na týnském náměstí swing a dechovka, odpoledne se můžou děti a rodiče těšit na divadelní pohádku a energickou hudební show Bombarďáka.

Na náměstí zahraje i místní folkrocková kapela Epydemye, na níž navážou hlavní hvězdy. Vlasta Horváth přiveze s kapelou skvělou poprockovou show a Lenka Dusilová s Baromantikou vykreslí lyrické hudební krajiny. Slavnosti uzavře kapela Čankišou, která svou energickou hudbou na pomezí rocku, ska a worldmusic strhne všechny k tanci. Jan Ivanega, ředitel pořádajícího Městského centra kultury a vzdělávání, dodává: „Podle statistik ČHMÚ bývá 22. července zpravidla dobré počasí, věříme, že i letos sluníčko a příjemné teploty přispějí k pohodovému dni.

Hlavní program na náměstí budou doprovázet četné doprovodné akce. Milovníci řeky mohou podniknout vyhlídkovou plavbu po Vltavě a na farmářských trzích si všichni budou moci zakoupit kvalitní regionální produkty. Pro fanoušky tvrdších hudebních žánrů je připravena tradiční alternativní stage. V městské galerii bude celý den probíhat edukační program pro děti i dospělé, infocentrum nabídne komentované prohlídky města, v knihovně proběhne literární pásmo četby knih o loutkářství a v Městském muzeu si budou moci návštěvníci vyslechnout povídání o Matěji Kopeckém.

Podrobný program slavností je ke shlédnutí na webu www.kulturatyn.cz.

Tisková zpráva

Štítky festival, Týn nad Vltavou, kultura, slavnosti, slavnost, Lenka Dusilová, Vlastimil Horváth, hudební skupina, ČEZ, Pivovar Platan, Matěj Kopecký, Čankišou, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavotýnským slavnostem budou vévodit Lenka Dusilová a Vlasta Horváth  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.