Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Markétskou pouť v Horní Plané navštívilo zhruba 10 tisíc lidí

Hornoplánská Markétská pouť je oblíbenou tradicí, což letošní ročník opět potvrdil. Pořadatelé, tedy město Horní Planá, návštěvnost vyčíslují zhruba na 10 tisíc lidí. Pouť se uskutečnila 14. až 16. července.

„Program je každoročně natolik rozmanitý, že musí potěšit všechny věkové kategorie. Akce je vždy hlavně o setkání místních lidí, jejich rodin a přátel, ale nemalou skupinu návštěvníků tvoří i turisté,“ říká starosta města Jiří Hůlka.

Luděk Štěpánek z hornoplánského infocentra upozorňuje hlavně na bohatě obsazenou tržnici. „Podobná se dá v širším okolí nalézt snad jen v Českém Krumlově či Holašovicích. Trhovci nabízeli zajímavé zboží. Nechyběly ani řemeslné výrobky, do města dorazili například kovář, hrnčíř či řezbářka,“ vyjmenovává Luděk Štěpánek.

Z hudebního programu byl největší zájem o skupiny Flám, Babouci a HE Band. Úspěch slavil i místní sbor Musica Viva, který dokázal zaplnit kostel sv. Markéty. „Z kultury musíme zmínit i divadelním představení divadélka KOS. Diváky neodradil ani déšť, který některá představení narušil,“ dodává Luděk Štěpánek.

Pouť byla dle slov organizátorů oslavou české a cizí gastronomie a vynikající jihočeského piva. „Máme radost, že se akce opět vydařila a už nyní zveme na další ročník!“ uzavírá Jiří Hůlka.

Štítky Horní Planá, pouť, Jiří Hůlka, Český Krumlov, Holašovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Markétskou pouť v Horní Plané navštívilo zhruba 10 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.