Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bratři v triku budou mít v Třeboni výstavu. Potěší jak děti, tak i dospělé

V pátek 14. července odstartuje výstavu studia Bratři v triku vernisáž. Expozice bude k vidění v prostorách Domu Štěpánka Netolického a potrvá až do 19. září. Návštěvníkům představí něco málo z bohaté historie a produkce nejúspěšnějšího českého studia kresleného filmu.

Tvorbu studia Bratři v triku považujeme za kulturní bohatství. Podle našeho názoru je v současné době v České republice neprávem opomíjena,“ říkají autorky výstavy Jana Sommerová a Maria Axamitová a dodávají: „Už od svého vzniku v roce 1945 spolupracovaly se studiem špičkové osobnosti české kultury a umění. Rádi bychom nejen tyto osobnosti a jejich tvorbu představili prostřednictvím originálních ultrafánů, scénářů, výtvarných návrhů, modelů, plakátů a fotografií ze studia. Většinu z vystavených exponátů nám zapůjčili sami autoři nebo jejich dědicové. Některé exponáty bude moci veřejnost spatřit vůbec poprvé. Nesmírně si ceníme, že se nám je podařilo získat.

Výstava je určena všem návštěvníkům bez rozdílu věku. Tedy nejen dětem, ale i dospělým. Snaží se přiblížit alespoň část z neuvěřitelného objemu produkce i široké škály témat, žánrů, uměleckých rukopisů, ale i osobitého humoru studia Bratři v triku. Návštěvníci budou moci i trochu nahlédnout do jejich tvůrčí dílny.

Na nápad uspořádat výstavu studia Bratři v triku jsme přišly během spolupráce na výstavě Večerníček slaví 50 let, kde jsem se poprvé setkala s výtvarnicí Marii Axamitovou, která dlouhá léta pracovala na kreslených filmech a seriálech právě ve studiu Bratři v triku. Tehdy jsme se rozhodly pokusit se tuto srdcovou záležitost zrealizovat,“ dodává autorka výstavy Večerníček slaví 50 let Jana Sommerová.

Tisková zpráva | Foto Facebook iTrebon.cz

Štítky výstava, umění, Bratři v triku, filmové studio, kultura, Třeboň, studium, vernisáž, Česko, animovaný film, exponát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bratři v triku budou mít v Třeboni výstavu. Potěší jak děti, tak i dospělé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.